Radović: Izgradnja nadnacionalnog identiteta RTCG logična, ali ne skretati pažnju sa kvaliteta rada

„Naziv, iako važno pitanje, nije važnije od toga da je Javni servis u funkciju svih građana, što je suštinski zadatak menadžmenta i Savjeta“, naveo je Radović
2125 pregleda 2 komentar(a)
Radović na sjednici Savjeta RTCG, Foto: Boris Pejović
Radović na sjednici Savjeta RTCG, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.11.2019. 16:26h

Crna Gora treba da izgradi nadnacionalni identitet i promjena naziva Radio Televizije Crne Gore (RTCG) logičan je rezultat tog procesa, ocijenio je član Savjeta RTCG Milan Radović, ističući da to pitanje ne treba da odvlači pažnju sa kvaliteta rada Javnog servisa.

Generalni direktor Javnog servisa, Božidar Šundić, inicirao je promjenu zvaničnog naziva RTCG u Crnogorska Radio Televizija.

Radović je agenciji MINA rekao da do sada Savjetu nije stizao zahtjev da se razmatra naziv Javnog servisa i skraćenice, niti su se takve ideje čule tokom procesa donošenja novog zakona.

„Javni servis svakako jeste crnogorski, međutim, Crna Gora treba da izgradi nadnacionalni identitet i kao rezultat tog procesa, ovaj naziv će biti logičan“, kazao je Radović.

On je istakao da Javni servis treba da bude servis svih građana.

„Naziv, iako važno pitanje, nije važnije od toga da je Javni servis u funkciju svih građana, što je suštinski zadatak menadžmenta i Savjeta“, naveo je Radović.

On je kazao da zbog toga nije pristalica da to pitanje odvlači pažnju sa suštinskog. „A to je kvalitet rada“.

Prema njegovim riječima, svi treba da ulažu napore da Javni servis ima kvalitetniji program i transparentniji rad i to su glavna pitanja u ovom trenutku njegovog razvoja.

„Zato se oko naziva mora voditi dijalog i ne mogu se odluke donositi jednostrano, posebno kada imate situaciju da značajan broj etničkih zajednica promjenu naziva ne odobrava. Ali oko funkcije Javnog servisa nema dijaloga, on mora biti servis svih građana“, zaključio je Radović.

Bonus video: