Radulović: Odlazak Radonjića bi mogao stvoriti probleme u ASK

Na pitanje “Vijesti” da li je neodgovorno sa strane Radonjića da prije parlamentarnih izbora napusti mjesto direktora, Radulović je kazao da “imamo skoro godinu dana do izbora, tako da ćemo, siguran sam, imati novog direktora vrlo uskoro”
2661 pregleda 3 komentar(a)
Radulović, Foto: Luka Zeković
Radulović, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Savjeta Agencije Momčilo Radulović ocijenio je da bi odlazak direktora Agencije za sprječavanje korupcije Sretena Radonjića prije isteka mandata mogao stvoriti određene probleme u Agenciji za sprječavanje korupcije.

“Nama (Savjetu Agencije) sigurno neće otežati posao. Moglo bi da stvori određenih problema za funckionisanje Agencije ali ćemo se mi potruditi sa naše strane da imamo što prije to rješenje i da u taj izborni proces Agencija uđe u potpunosti institucionalno spremna i funkcionsano spremna, što je nama u Savjetu tu najbitnije,” kazao je Radulović poslije sjednice Savjeta Agencije.

Na pitanje “Vijesti” da li je neodgovorno sa strane Radonjića da prije parlamentarnih izbora napusti mjesto direktora, Radulović je kazao da “imamo skoro godinu dana do izbora, tako da ćemo, siguran sam, imati novog direktora vrlo uskoro”.

“To je sasvim dovoljan period da novi direktor bude upoznat sa svim dužnostima i da rad u ovoj Agencije nema nikakvih poteškoća za taj period koji je predviđen za period izbora... Mislim da je i dobro da i ove promjene imamo ipak u jednom relativno dugom vremenskom periodu prije izbora, tako da imamo vremena da nađemo adekvatnu zamjenu i rješenje i da to rješenje dođe do jednog visokog stepena funkcionalnosti i radom ove institucAije”, kazao je Radulović.

Bonus video: