Radulović: Pored Markovića, Šarići i Kalići su zadovoljni urađenim na suzbijanju organizovanog kriminala

Radulović je rekao da su jedini veliki slučajevi organizovanog kriminala koji su procesuirani pokazali nedopustivu nesposobnost, ali i ozbiljne sumnje u korumpiranost pravosuđa
5134 pregleda 9 komentar(a)
Radulović, Foto: Luka Zeković
Radulović, Foto: Luka Zeković

Rezultatima crnogorskog pravosuđa na suzbijanju organizovanog kriminala mogu da budu jedino zadovoljni akteri organizovanog kriminala, posebno oni na samom vrhu ljestvice, saopštio je danas prevni zastupnik NVO Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), Veselin Radulović.

"Zato bi premijer Duško Marković morao biti mnogo oprezniji kada izražava zadovoljstvo onim što je urađeno na tom polju", istakao je Radulović.

Premijer Duško Marković je juče na zajedničkoj konferenciji za novinare sa evropskim komesarom za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom rekao da su pravdi privedeni najznačajniji nosioci organizovanog kriminala.

Radulović je rekao da su jedini veliki slučajevi organizovanog kriminala koji su procesuirani pokazali nedopustivu nesposobnost, ali i ozbiljne sumnje u korumpiranost pravosuđa.

"Slučajevi Šarić i Kalić završeni su oslobađajućim presudama i milionskim štetama koje građani treba da plate. Zato smo sasvim sigurni da su, pored premijera Markovića, Šarići i Kalići takođe zadovoljni urađenim na polju suzbijanja organizovanog kriminala", kazao je Radulović.

Po njegovim riječima, kod nespornih činjenica da u Crnoj Gori imamo na desetine nerasvijetljenih ubistava koja su rezultat obračuna kriminalnih klanova i da se ubistva redovno dešavaju na crnogorskim ulicama i trgovima na očigled brojnih građana čiji životi takođe bivaju ugroženi, krajnje je drsko i licemjerno sa pozicije premijera izražavati zadovoljstvo i tvrditi da je organizovani kriminal na koljenima kao nikada do sada.

"Na kraju, još jednom ukazujemo da u Crnoj Gori nema ni jednog ozbiljnog slučaja organizovanog kriminala koji je okončan pravnosnažnom osuđujućom presudom, višegodišnjim kaznama zatvora i oduzimanjem imovine akterima organizovanog kriminala, što je jedinopravo mjerilo kada su u pitanju rezultati na ovom polju. Stoga još jednom ostavljamo javnosti da cijeni koliko je organizovani kriminal stvarno na koljenima i ko ima razloga da bude zadovoljan urađenim", zaključio je Radulović.

Bonus video: