Radunović ima dozvolu, ali će morati da ruši ploču na Touchu

Sekretarijat za komunalne poslove dozvolio je izgradnju tende, a Radunović smatra da je njegovo pravo čime će je pokriti
83 pregleda 0 komentar(a)
Touch, stadion Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Touch, stadion Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 20.08.2014. 19:21h

Komunalna policija donijela je rješenje o uklanjanju tende nekadašnjeg kafića “Touch”, iako je Građevinska inspekcija ranije utvrdila da je legalno postavljena.

Više nezvaničnih izvora iz Komunalne policije potvrdili su da je izdato rješenje o uklanjanju tende, pretvorene u betonsku ploču, kafića koji se nalazi na južnoj tribini Gradskog stadiona i poslato vlasniku Ljubomiru Radunoviću.

Vlasnici poslovnih prostora na južnoj tribini prijavili su Komunalnoj policiji i Građevinskoj inspekciji da je Radunović na postojeću tendu izlio betonsku ploču.

Iz Uprave za inspekcijske poslove saopštili su da je Inspekcija zaštite prostora izvršila nadzor i da “nije bilo osnova za preduzimanje upravnih mjera”.

Radunović tvrdi da je tendu podigao zakupac kafića, a da je on samo izlio “betonsku košuljicu”.

“Vlasnik sam ovog prostora već 22 godine, a otvorio sam i prvi kafić na stadionu 'Plavi, plavi'. Nikada nikome ništa nijesam nažao učinio, a ako sam ovdje što pogriješio, sam ću sve srušiti. Ovu tendu je podigao prethodni vlasnik, koji je imao dozvolu za to, a ja sam izlio betonsku košuljicu debljine četiri centimetra”, kazao je Radunović.

On je “Vijestima” pokazao rješenje kojim mu je odobreno postavljanje privremenog objekta - tende od Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj. Iako betonska ploča ne spada u privremeni objekat, Radunović tvrdi da je njegovo pravo kakvu će izolaciju da koristi i čime će da obloži tendu.

Izdali dozvolu, ali ne znaju šta je rađeno

Iz Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, kojim rukovodi Miomir M. Mugoša, saopštili su da su izdali rješenja za postavljanje montažnog objekta, ali da ne znaju kakvi se radovi izvode.

Više nezvaničnih izvora “Vijesti” tvrdi da je Mugoša jedan od vlasnika kafića “Touch”, što je on oštro demantovao, pozvavši nadležne organe da to i provjere.

Ti izvori smatraju i da betonska ploča - tenda - narušava izgled stadiona. Smatraju da zbog toga nije smjela biti izdata dozvola. Iz Sekretarijata nijesu odgovorili kako je, uprkos tome, izdata dozvola.

Bonus video: