Radunović: Savjet da uspostavi blisku saradnju sa građanima

Zeković je predstavio iskustva i doprinos tog tijela da se policija izgradi u javni, demokratski kontrolisan, servis, čija je primarna uloga da nepristrasno podrži i sprovede zakon
50 pregleda 0 komentar(a)
Slaven Radunović, Foto: Savo Prelević
Slaven Radunović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.03.2015. 17:25h

Savjet za građansku kontrolu rada policije važan je u obezbjeđenju vladavine prava, rekao je predsjednik Odbora za evropske integracije Slaven Radunović, navodeći da je potrebno da to tijelo uspostavi blisku saradnju sa građanima.

Radunović je danas razgovarao sa predsjednikom Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandrom Zekovićem.

Radunović je predstavio specifičnu ulogu tog parlamentarnog tijela koje u kontinuitetu prati pregovarački proces.

“Radunović je istakao važnost Savjeta za građansku kontrolu rada policije u obezbjeđenju vladavine prava i posebno prepoznao potrebu da ovo kolektivno ombudsman tijelo bude maksimalno dostupno i uspostavi blisku saradnju sa građanima”, kaže se u saopštenju.

Zeković je predstavio iskustva i doprinos tog tijela da se policija izgradi u javni, demokratski kontrolisan, servis, čija je primarna uloga da nepristrasno podrži i sprovede zakon.

“Fokus sastanka bio je na razmjeni mišljenja i razmatranju pitanja koja se tiču odgovornosti i kapaciteta policije u kontekstu procesa evropskih integracija Crne Gore, a posebno pregovaračkih poglavlja 23 – Pravosuđe i temeljna prava i 24 –Pravda, sloboda i bezbjednost”, kaže se u saopštenju.

Zajedničko je konstatovano da je pristupanje Evropskoj uniji izuzetno značajan i složen proces i da se kroz snagu unutrašnjih reformi ključno doprinosi brzini i kvalitetu pregovaračkog procesa.

Dogovoreno je organizovanje zajedničkog okruglog stola u Skupštini, koji će okupiti sve relevantne društvene aktere, kako bi se argumentovano i kompetentno diskutovalo o kapacitetima i poboljšanju rada policije za sprovođenje zakona.

Bonus video: