Raičević: Prije izgradnje skijališta u Pljevljima riješiti problem zagađenja vazduha

"Razvoj zimskog turizma je moguć tek nakon rješavanja životnih problema, ali ne na Mijajlovici već pod Ljubišnjom, u ekološki zdravoj sredini, čistoj i netaknutoj prirodi"
62 pregleda 1 komentar(a)
Radan Raičević, Foto: PzP
Radan Raičević, Foto: PzP
Ažurirano: 12.02.2016. 10:17h

Planirana izgradnja skijališta u Pljevljima je sigurna staza kojom će se Pljevljaci spustiti u ekonomski ponor, ocijenio je član OO PzP Pljevlja Radan Raičević.

Pljevaljska lokalna uprava planira da ove godine izgradi skijalište u mjestu Mijajlovica, u blizini regionalnog puta Pljevlja-Prijepolje.

"Dok socijalna ugroženost građana i aerozagađenje rastu, lokalna samouprava projektima za razvoj zimskog turizma sakuplja jeftine političke poene. Takođe, lokacija predviđena za ovo skijalište je krajnje čudna jer bi tu turisti mogli da uživaju u crnom snijegu, smogu, prašini I PM10 česticama. Da nije tragično bilo bi smiješno, tim prije što se ovi razvojni projekti razvijaju naporedo sa izjavama gradskih čelnika da fizičke aktivnosti treba ograničavati dok se problem aerozagađenja ne riješi, a pošto se riješava ovakvom dinamikom nismo sigurni ni da ćemo 2060. godine disati čistiji vazduh", saopštio je Raičević.

Dodaje da je ideja o izgradnji skijališta jeste dobra, ali da "vrijeme i mjesto su pokazatelj neozbiljnosti kojom se pristupa gradu i građanima".

"Razvoj zimskog turizma je moguć tek nakon rješavanja životnih problema, ali ne na Mijajlovici već pod Ljubišnjom, u ekološki zdravoj sredini, čistoj i netaknutoj prirodi", zaključio je Raičević.

Bonus video: