Rakčević od JP "Morsko dobro" traži odštetu od 90.000 eura

Rakčević je pokrenuo upravni spor, nakon što je Tenderska komisija “Morskog dobra” prošle godine poništila odluku kojom je dobio plažu na korišćenje
0 komentar(a)
Petrovac šetalište, Foto: Arhiva "Vijesti"
Petrovac šetalište, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.02.2014. 18:42h

Privatni preduzetnik i vlasnik Vile “Oliva” u Petrovcu Žarko Rakčević traži od JP ”Morsko dobro” odštetu od 90.000 eura, koliko vjeruje da je izgubio jer su promijenili odluku o zakupu dijela glavne plaže u Petrovcu.

Rakčević je pokrenuo upravni spor, nakon što je Tenderska komisija “Morskog dobra” prošle godine poništila odluku kojom je dobio plažu na korišćenje, dodijelivši je zatim hotelima “Palas” i “Rivijera”.

Upravni sud je juče završio raspravu u ovom predmetu, a presudu treba da donese narednih osam dana.

Rakčević, odnosno njegova vila, su ostali bez zakupa nakon što su se HTP “Budvanska rivijera” i “Euromix” Budva žalili na odluku Tenderske komisije, navodeći da “Oliva” nije ispunila poseban uslov tendera. Taj poseban uslov je u stvari zahtjev “Morskog dobra”, čiji je direktor Rajko Barović, da se hotel nađe u neposrednom zaleđu plaže.

Iako je Komisija prvobitno prihvatila ponudu Rakčevića, koji je dobio tri puta više bodova od Budvana, naknadno je ispalo da je “Oliva”, predaleko od plaže, odnosno da ih djeli saobraćajnica.

Rakčević i njegova zastupnica Vojka Bulatović su tvrdi da je to netačno, dostavljajući sudu podatke koji ukazuju da su “Palas” i “Rivijera” u istoj poziciji. Oni tvrde da je petrovačko šetalište takođe ulica, jer njime saobraćaju vozila. O tome su donijeli i video-zapis, ali ga sud nije koristio navodeći da nema tehničkih uslova za to.

Pravni zastupnik “Morskog dobra” Draško Cerović međutim tvrdi suprotno, kao i zastupnici dvaju hotela. Oni su juče zatražili da se tužbeni zahtjev odbaci, kao i onaj za nadoknadu štete.

Rakčević je rekao novinarima da je poništenje prvobitne odluke Tenderske komisije “Morskog dobra” namještaljka jer ne postoji javna plaža na primorju pored koje ne prolaze automobili.

Bonus video: