Rakčević: Zbog ovih neprijatelja Crne Gore ljaga je na obrazu svih nas

"Mržnja i divljaštvo iskazano gađanjem gostiju bakljama, kamenjem, upaljačima, stolicama, bubrezima je zastiđe, a ne ljubav prema Crnoj Gori i nacionalnim timovima"
40 komentar(a)
Crna Gora Rusija, Foto: Boris Pejović
Crna Gora Rusija, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.03.2015. 10:43h

U samo par dana Crna Gora i Podgorica su evropskoj i svjetskoj javnosti predstavljeni u najgorem mogućem svijetlu, osjećamo stid, sram i potrebu za odlučnom reakcijom zbog ispada, divljaštva i primitivizma pokazanog prema sportistima i gostima iz Rusije i Srbije, kazao je Žarko Rakčević, predsjednik Građanskog pokreta URA..

"Mržnja i divljaštvo iskazano gađanjem gostiju bakljama, kamenjem, upaljačima, stolicama, bubrezima je zastiđe, a ne ljubav prema Crnoj Gori i nacionalnim timovima. Gostoprimstvo i u muci su nam kao dar i bogato nasljeđe ostavili naši preci. Ne smijemo dopustiti ni zbog predaka, ni zbog potomaka, ni zbog većine navijača da ovo zlo i huliganstvo ostane nekažnjeno", istakao je Rakčević.

On je dodao da uz duboko i iskreno izvinjenje sportistima, gostima, građanima Rusije, Srbije i cjelokupnoj svjetskoj javnosti Građanski pokret URA traži da se najstrožije kazne ne samo vinovnici ovog divljanja , već i organizatori i nadležne za održavanje reda i mira.

"Zbog ovih neprijatelja Crne Gore i propusta organizatora ljaga je na obrazu svih nas i na obrazu naše Crne Gore. Ogromne su i višeslojne posljedice i nematerijalne i materijalne štete nanijete ovim postupcima Crnoj Gori", kazao je Rakčević.

Bonus video: