Rakočević pisao Stankoviću i Katniću: Ne ćutite, ispitajte ko je napravio milionsku štetu SSCG

"Kada se bilo gdje spomene sindikat, prve asocijacije građana Crne Gore su fotelja, malverzacije, potpis, restorani. Sindikat uprave i pravosuđa Crne Gore želi upravo ovim, kao i drugim aktivnostima da se ogradi od ovakvih etiketa"
6906 pregleda 11 komentar(a)
Nenad Rakočević, Foto: Filip Roganović
Nenad Rakočević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 07.04.2019. 12:38h

Sindikat uprave i pravosuđa Crne Gore zatražio je od vrhovnog specijalnog tužioca Ivice Stankovića i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da odgovore šta je sa predmetima i "zašto se ne podižu optužnice protiv onih koji su nezakonitim radnjama oštetili Savez Sindikata Crne Gore za milionske iznose".

"Svi vrapci na grani znaju za enormne pronevjere novca i imovine Saveza Sindikata Crne Gore, a vaša institucija ćuti, ne reaguje i u fioci drži sve dokaze. Postavlja se pitanje da li neko želi da ova krivična djela zastaraju, da se zaborave, te se odgovorni aboliraju i ne odgovaraju pred slovom zakona. Ako se ne kazne krivci, sva odgovornost i jedini krivci neće biti oni koji su uradili krivična djela, već će to biti Tužilaštvo Crne Gore zbog svojih nepostupanja", navodi se u saopštenju predsjednika Sindikata uprave I pravosuđa Crne Gore Nenada Rakočevića.

On je poručio Stankoviću i Katniću da "ukoliko su se slučajno zagubili diskriminišući papiri", da dođu u Savez Sindikata Crne Gorei izuzmu potrebnu dokumentaciju.

"Vaš opis posla je da ne smijete dozvoliti da krivična djela ostanu ne kažnjena. Sa ovim otvorenim pismom, kao i o prethodnom obraćanju prema vama upoznaćemo i Delegaciju Evropske unije u Crnoj Gori. Kada se bilo gdje spomene sindikat, prve asocijacije građana Crne Gore su fotelja, malverzacije, potpis, restorani. Sindikat uprave i pravosuđa Crne Gore želi upravo ovim, kao i drugim aktivnostima da se ogradi od ovakvih etiketa", zaključio je Rakočević.

Bonus video: