Ramiza Krivošić: Nasljednik je kćerka, a ne ja

“Pokrenut je ostavinski postupak, ali je obustavljen jer se Sabahet pojavio sa ugovorom o doživotnom izdržavanju, za koji niko nije znao“
199 pregleda 0 komentar(a)
Ramiza Krivošić, Foto: Jadranka Ćetković
Ramiza Krivošić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 29.09.2016. 19:44h

Ramiza Krivošić tvrdi da je njena kćerka zakonski nasljednik imovine njenog pokojnog đevera Nazifa Krivošića.

Reagujući na navode Sabaheta Krivošića, Nazifovog brata, objavljene pod naslovom “Štrajkuje glađu jer je ostao bez nasljedstva”, Ramiza je kazala da ništa od toga nije tačno.

“Nisam zakonski nasljednik mog pokojnog djevera, već je to moja kćerka. Sabahet i vaš novinar neistinito prikazuju da se snaha sa bratom pokojnika spori za nasljedstvo“, piše u reagovanju.

Ona tvrdi da zaostavštinu pokojnika više od 17 godina koristi Sabahet, koji je u ponedjeljak počeo štrajk glađu u Bijelom Polju, nezadovoljan odlukama suda.

“Pokrenut je ostavinski postupak, ali je obustavljen jer se Sabahet pojavio sa ugovorom o doživotnom izdržavanju, za koji niko nije znao“.

Tvrdi da je Sabahet Upravi za nekretnine predao ovjerenu kopiju poništenog ugovora o doživotnom izdržavanju, koja je, po lažnom broju ugovora koji se odnosio na novi broj ovjere kopije, prihvatila i sprovela promjene u katastru.

“Ministarstvo finansija je ovu podvalu prihvatilo pa smo na sudu dokazivali da se radi o izmišljenom broju poništenog ugovora”.

Bonus video: