Ramović: Isen Gaši pakete za pomoć Romima zadržava za sebe pa prodaje

"Prije dvije godine je stigao ogromni šleper i paketi su dijeljeni samo na početku dok su kamere snimale", rekla je Julka Ramović
226 pregleda 0 komentar(a)
Isen Gaši, Foto: Arhiva "Vijesti"
Isen Gaši, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.04.2012. 16:28h

Julka Ramović optužila je predsjednika Nacionalnog savjeta Roma Crne Gore Isena Gašija da ugroženom romskom stanovništvu dodjeljuje samo dio paketa pomoći koji ih sljeduju, a da ostatak zadrži za sebe i prodaje.

Ona je ispričala da je početkom marta vršena raspodjela paketa sa hranom, ali da ni ona, ni mnogi Romi koje poznaje, nijesu dobili pakete.

O tome, kako je kazala, mnogi bi mogli posvjedočiti, ali većina ne želi o tome da priča jer se "možda boje od njega".

"To se ne dešava prvi put. Prije dvije godine je stigao ogromni šleper i paketi su dijeljeni samo na početku dok su kamere snimale.

Čim su novinari otišli, spustili su ceradu na kamionu i rekli nam da za pomoć dođemo drugi dan, ali je nikad nijesam dobila", ispričala je Ramović.

Dok Gaši, kako je kazala, ima ogromnu kuću na Koniku, ona preživljava od socijalne pomoći, a od prije četiri godine boravi u kućici u Staroj varoši, koju joj je dodijelila opština.

Gaši: Lako mi je za nju

Gaši je demantujući sve što je Ramović kazala "Vijestima" rekao da je za posljednje četiri godine, koliko je on na čelu Savjeta, jedina pomoć stanovnišvu dodjeljivana početkom marta zbog elementarnih nepogoda u februaru.

"Pakete smo davali našim ljudima kojima su bili najpotrebniji. Ramović ima kuću, socijalno, živi sama, brat joj radi kod mene u Savjetu, lako mi je za nju. Na Koniku ima djece koja idu gola i bosa", kazao je Gaši.

Poručivši Ramovićevoj da mu se "napismeno" obrati, Gaši je kazao da Savjet pomaže Rome tako što im "plaća sahrane, kupuje cigare i sokove..." od novca koji dobijaju od donacija.

Bonus video: