Raosavljević: Dobardžić opravdava odlazak ljekara, ne objašnjava šta se desilo sa sedam mladih kolega

"Optužila me je da sam negativno nacionalno nastrojen. Hiljade mojih pacijenata, prijatelja, kolega će demantovati tu njenu kvalifikaciju koja vrijeđa svakog pristojnog čovjeka, a naročito ljekara i humanistu"
2316 pregleda 0 komentar(a)
Raosavljević, Foto: Privatna arhiva
Raosavljević, Foto: Privatna arhiva

Ljekar Nikola Raosavljević ocijenio je da je direktorica bjelopoljskog Doma zdravlja Majde Dobardžić iznijela niz neistina na njegov račun.

“Optužila me je da sam negativno nacionalno nastrojen. Hiljade mojih pacijenata, prijatelja, kolega će demantovati tu njenu kvalifikaciju koja vrijeđa svakog pristojnog čovjeka, a naročito ljekara i humanistu. Vjerovatno je osnov za takve optužbe našla u mom posljednjem nastupu na lokalnom zasjedanju parlamenta, kada sam tražio od odgovornih bolju tehničku opremljenost terenskih ambulanti u selima pretežno naseljenim bošnjačkim stanovništvom”.

On ističe da je nedopustivo da u 21. vijeku direktor bilo koje ustanove bude informatički nepismen.

“Koristim priliku da je upoznam da “Bjelopoljske novosti” nisu portal, već FB stranica. Demantujem njene navode da su na presu ispred DZ bila dva ljekara. Bila su tri, dvojica specijalista opšte medicine i jedan doktor stomatologije, osim ako ona doktore stomatologije ne smatra ljekarima”.

On tvrdi da je netačno da je DZ Bijelo Polje jedna od najboljih ustanova primarne zdravstvene zaštite.

“Istina je da je prije njenog dolaska na čelo te ustanove on bio proglašen najboljom zdravstvenom ustanovom. Direktorica opravdava odlazak ljekara, ali ne objašnjava šta se desilo sa sedam mladih talentovanih kolega iz Bijelog Polja koji su svoj angažman nastavili u Mojkovcu, Kliničkom centru, Baru, Beranama, Nikšiću”, kazao je Raosavljević. Naglašava da je neistina da je u Domu starih radio bez saglasnosti.

“Saglasnost za rad van ustanove, kao izabrani ljekar štićenika Doma starih sam posjedovao od marta 2015, pa sve do februara 2019. Nakon toga direktorica Dobaržić nije odgovarala na zahtjeve menadžmenta Doma starih, kao ni na moje zahtjeve za dobijanje saglasnosti na period od šest mjeseci, iako je zakonski bila dužna da odgovori u roku od 15 dana. U uređenim državama to se zove mobing”, naveo je on.

Umjesto odgovora na njene tvrdnje da njen suprug nikada fizički nije nasrtao ni na koga od osoblja u domu zdravlja, Raosavljević je dostavio zapisnik iz Centra bezbjednosti o slučaju kada je jedan stomatolog prijavio njenog supruga Kemala i da je u toku i sudski postupak u ovom slučaju.

Bonus video: