Raspisan konkurs za studentske kredite i stipendije

Ministarstvo će podijeliti i 300 stipendija, od čega je 200 namijenjeno ranijim korisnicima, a 100 novim
98 pregleda 2 komentar(a)
Fakultet političkih Protest roditelja, Foto: Zoran Đurić
Fakultet političkih Protest roditelja, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.07.2012. 07:58h

Ministarstvo prosvjete i sporta objavilo je danas konkurs za dodjelu studentskih kredita i stipendija najboljim studentima.

Za narednu školsku godinu biće podijeljeno tri hiljade kredita, srazmjerno broju upisanih studenata na privatnim i javnim ustanovama visokog obrazovanja.

Studentima državnih fakulteta namijenjeno je 2,7 hiljada, a privatnih 300 kredita.

Ministarstvo će podijeliti i 300 stipendija, od čega je 200 namijenjeno ranijim korisnicima, a 100 novim.

Studenti koji se prvi put javljaju za konkurs za kredit, bez obzira na godinu studija, treba da dostave popunjen obrazac za studentski kredit, ovjerenu kopiju svjedočanstva o završnom razredu srednje škole, za student prve godine osnovnih studija, uvjerenje o položenim ispitima za student druge i ostalih godina studija, uvjerenje o državljanstvu ili kopiju biometrijske lične karte, mjenicu sa podacima za žiranta i potvrdu ukoliko roditelj ili staratečlj ostvaruju pravo na materijalno obezbjeđenje.

Raniji, stari korisnici kredita dostavljaju potvrdu o studiranju, uvjerenje o položenim ispitima iz prethodne godine studija i uvjrenje o državljanstvu ili kopiju biometrijske lične karte.

Kandidati za stipendije treba da dostave prijavu, preporuku profesora, potvrdu o studiranju, ovjerene kopije dokaza o osvojenim nagradama na takmičenjima, samo iz prethodne školske godine za ranije korisnike, a za nagrade stečene tokom studija za nove korisnike, kao i uvjerenje o državljanstvu ili kopiju lične karte.

Novi korisnici stipendija treba da dostave uvjerenje o položenim ispitima sa prethodnih godina studija, a stari korisnici samo za posljednju.

Dokumenta treba dostaviti poštom na adresu Ministarstva prosvjeta i sporta - Odsjek za učenički i stuidentski standard, Rimski trg, poštanski fax 110, Podgorica.

Rok za podnošenje dokumenata je od 3. septembra do 2. oktobra

Predlozi liste kandidata za kredite ii stipendije biće objavljni na sajtu Ministarstva

Bonus video: