Rasprava 30. avgusta: "Explorer" će pojasniti šta će sa otpadnim vodama

“Explorer” počeo gradnju kampa u maju
1 komentar(a)
restoran Gorica, Foto: Boris Pejović
restoran Gorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.08.2016. 18:49h

Preduzeće „Explorer" iz Kolašina, Luke Bulatovića, koje gradi avanturistički park na Gorici, dostavilo je Sekretarijatu za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine elaborat o procjeni uticaja.

“ 'Explorer' je podnio zahtjev za davanje saglasnosti na elaborat procjene uticaja na životnu sredinu, za objekat avanturističkog parka, koji će biti lociran na dijelu katastarskih parcela br. 2597, 4141/1, 2601/1 i 2149/1 na Gorici”, navode iz Sekretarijata.

Rok za javni uvid i dostavljanje primjedbi i mišljenja u pisanoj formi je 31. avgust, a javna rasprava održaće se 30. ovog mjeseca sa početkom u 9.30 časova u Sekretarijatu.

Bulatoviću, kako su “Vijesti” pisale, polovinom mjeseca su privremeno zabranjeni dalji radovi.

Rješenje o privremenoj zabrani inspekcija je donijela na zahtjev Glavnog grada.

"Namjera Glavnog grada je da kroz izgradnju avanturističkog parka na kvalitetniji način valorizuje potencijale Gorice, ali i da ih istovremeno zaštiti. Htjeli smo prethodno da sagledamo sve aspekte, odnosno da li gradnjom privremenih objekata dovodimo u pitanje ono što je naša primarna potreba, a to je očuvanje životne sredine", saopšteno je "Vijestima" iz Glavnog grada.

Preduzeće „Explorer" je izgradnju parka počelo u maju.

Iz Glavnog grada, međutim, u to vrijeme od "Exlorera" nije zahtijevana izrada elaborata, uz obrazloženje da je u pitanju privremeni objekat, za koje nisu obavezujući.

"Explorer" je u međuvremu skoro završio radove na Gorici.

Bonus video: