Reagovanje advokatice Novaković: Ne naplaćujem ništa mimo reda

Preduzeće ,,Fidija’’ je kod CBCG bilo prvo za prinudnu naplatu, pa je laž da je naplatilo ostatak novca u iznosu od 40.552,65€. Jeste naplatilo, ali ne ostatak novca, ostatak su prinudno naplatile moje klijentkinje po rješenju I.br.62/11. Ostali dug je naplaćen po rješenju I.br.9/13, krajem 2013. godine
354 pregleda 9 komentar(a)
Marta Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Marta Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.10.2016. 19:17h

Advokatica Vesna Novaković reagovala je na tekst "Martinoj majci preko reda plaćeno parama EU", Centra za istraživačko novinarstvo, objavljenog u “Vijestima” 30. 9. 2016. Reagovanje prenosimo u cjelosti.

“Objavljeni tekst je sračunat za nanošenje štete meni kao majci i advokatu, članovima moje porodice i mojim klijentkinjama B.D. i J.N. U tekstu se navode i puna imena i prezimena stranaka, iako se navode iznosi sredstava koja su strankama prinudno naplaćena. Sredstva su stranke prinudno naplatile nakon 17 godina vođenja spora pred sudovima.

Sve je prinudno naplaćeno po osnovu pravnosnažne presude, rješenje o izvršenju preko CBCG, a po redosljedu koji se utvrđuje danom prispjeća rješenja u CBCG. Laž je da sam kao punomoćnik “naplatila mimo reda 180.234€”. Nema spisa koji može to dokazati. Nema naplate “mimo reda” kod CBCG. Ko tvrdi suprotno neka pruži dokaz od CBCG koja sprovodi izvršenje. Nije dokaz navođenje firme DOO “Keker”. U tekstu se smišljeno ne navodi rješenje o prinudnoj naplati I.br.62/11 Osnovnog suda Kolašin, nego se neistinito navodi da je “advokatica naplatila 180.234€-budžet za plate zaposlenih za skoro 2 mjeseca’’. U daljem tekstu, sami demantuju prednje i navode “advokatica Novaković na ime troškova zastupanja dobila 11.395€”. Laž je da su troškovi parničnog postupka naplaćeni sa kamatom, jer se troškovi postupka nikada ne dosuđuju sa kamatom i ne naplaćuju.

Preduzeće ,,Fidija’’ je kod CBCG bilo prvo za prinudnu naplatu, pa je laž da je naplatilo ostatak novca u iznosu od 40.552,65€. Jeste naplatilo, ali ne ostatak novca, ostatak su prinudno naplatile moje klijentkinje po rješenju I.br.62/11. Ostali dug je naplaćen po rješenju I.br.9/13, krajem 2013. godine.

Nijesam pozvana prije objavljivanja teksta, a označena sam na naslovnoj strani kao nečija majka, u samom tekstu kao advokatica punim imenom i prezimenom i to “korumpirana”. Zloupotrijebljeno je moje ime, moja profesija, imena mojih klijenata, povrijeđena nam osnovna ljudska prava. Za sve tvrdnje u tekstu nema utemeljenja ni u jednoj činjenici ili zakonskoj normi i sudskim spisima, osim drskog pokušaja diskreditacije mene i članova moje porodice.

Laž je da je “iznos od 180.234,00 € najvećim dijelom prešao u ruke majke Marte Šćepanović i njenih klijentkinja”, jer je na moj račun prinudno naplaćeno ukupno 12.670, € o čemu postoje dokazi.

Ja 33 godine radim pravne poslove, od toga sam 24 godine advokat i na moj rad nije bilo pritužbi od stranaka i sudova. Nijesam zarađivala svoj hljeb kao advokat da nanosim štetu drugima, ne koristim nezakonito nečiji novac, privilegije, ne “ naplaćujem mimo reda”, ne koristim funkcije članova porodice za svoju korist, a kako sam grubo oklevetana u ovom tekstu. Biću neskromna pa ću reći da sam svojim klijentima dala i pomogla svojim profesionalnim radom sigurno više nego što sam zaradila. Ovo je poznato svakom časnom klijentu koji je sarađivao sa mnom, koji nije zbog ličnih i partijskih interesa pokušao da diskredituje moj profesionalni rad i profesionalni rad članova moje porodice. Podmetanje u tekstu, odlika je pojedinih iz ovog grada koji su reprezenti stručnog neznanja i nerada i oni bi zasigurno na ovaj način koristili ulogu roditelja kada bi ih zapalo. Riješili su svoja egzistencijalna pitanja zahvaljujući funkcijama koje su vršili i vrše. Zbog toga što se dobro znamo mnogo im je pametnije da mene i članove moje porodice ostave na miru, a u ovom gradu se kao i u svakom drugom, dobro zna kako je ko živio, kako je ko radio i zaradio, i kako su njihovi pravni prethodnici radili i zarađivali, zapošljavali i sebe i svoga, kako su školovali djecu po inostranstvu od plata, a meni i mojoj porodici na najpokvareniji način pokušavaju da prave podmetačine od prinudnih naplata po sudskim presudama. Zbog njihovih kompleksa i pokvarenosti, neću prestati da se bavim advokaturom dok mi je kćerka na funkciji, jer smetam zbog predmeta koje vodim i sada. Ove izmišljene gadosti o meni i mome djetetu očigledno služe mojim “dobronamjernim sugrađanima” da moju porodicu pokušaju da prikažu u najružnijem svjetlu, ali nama korupcija nije imala po kome doći. A oni, neka se dobro pogledaju u ogledalo prije nego nastave…”.

Bonus video: