Reagovanje odbora direktora Vodacoma: Vuković besramno omalovažava firmu

Vukovićev zahtjev za povratak na mjesto direktora Viši sud je odbio
203 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Vuković, Foto: Siniša Luković
Miloš Vuković, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 14.09.2017. 19:07h

Odbor direktora kompanije Vodacom iz Tivta, odbacio je optužbe bivšeg izvršnog direktora Borisa Vukovića i najavio tužbu protuv njega.

"Oštro demantujemo sve navode koje je Boris Vuković iznosio ovih dana na razne adrese po Crnoj Gori, besramno omalovažavajući firmu u kojoj je bio zaposlen i zaposlene koji su svojim etičkim i radnim kvalitetima prepoznati u svojoj sredini. Na teške uvrede i klevete Vodacom neće odgovarati putem medija, nego će zaštitu svojih prava ostvarivati na sudu i nastaviti sa svojim radom zbog kojeg je i osnovan”, stoji u nepotpisanom reagovanju Odbora direktora Vodacoma koji je juče dostavljen medijima.

Vuković je prethodno, reagujući na informaciju koju su objavile „Vijesti“ da je Miloš Dževerdanović (DPS), v. d. predsjednik Odbora direktora te državne firme, prošle sedmice jednoglasno izabran za novog izvršnog direktora Vodacoma, saopštio da je to urađeno nezakonito jer je Dževerdanović kao predsjednik i član Odbora, glasao sam za sebe kao kandidata za izvršnog direktora.

Vuković je kazao i da je sudski postupak koji je on u međuvremenu vodio pred Osnovnim sudom u Kotoru i Višim sudom u Podgorici protiv te firme, pokazao da je njegova smjena sa mjesta izvršnog direktora u septembru 2016. bila nezakonita, kao i da su je izazvali Dževerdanović i glavna pravnica Vodacima Nada Krivokapić navodno falsifikujući dio službene dokumentacije.

U regovanju Odbora direktora Vodacoma, stoji da su oni Vukovića u septembru 2016. razriješili dužnosti izvršnog direktora „zbog niza nezakonitosti i propusta u njegovom radu.”

“Vukovićev zahtjev za povratak na mjesto izvršnog direktora Vodacoma Viši sud je odbio kao neosnovan”, stoji u nepotpisanom reagovanju.

Skupština Vodacoma na kojoj je trebalo da se verifikuje ostavka koju je Dževerdanović u međuvremenu podnio na funkciju v. d. predsjednika Odbora direktora, u ponedjeljak nije održana zbog nedostatka kvoruma, pa je ovaj diplomirani ekonomista iz Kotora još formalno-pravno blokiran u namjeri da se preseli u fotelju izvršnog direktora u kojoj je trenutno ka v.d. Nada Krivokapić

Bonus video: