Recept za aktivizam, projekat namijenjen civilnom sektoru

Na proslavi godišnjice predstavljena je redizajnirana internet prezentacija Aktivne zone, potpisani sporazumi o saradnji sa tri nevladine organizacije sa Cetinja i predstavljeni projekti koji će biti realizovani u tekućoj godini
83 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Marković, Aktivna zona, Foto: Privatna arhiva
Miloš Marković, Aktivna zona, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 02.08.2015. 15:16h

Nevladina organizacija (NVO) Aktivna zona sa Cetinja proslavila je treću godišnjicu djelovanja i predstavila novi projekat Recept za aktivizam, koji je namijenjen civilnom sektoru u Crnoj Gori.

Kako se navodi u saopštenju, na proslavi godišnjice predstavljena je redizajnirana internet prezentacija Aktivne zone, potpisani sporazumi o saradnji sa tri nevladine organizacije sa Cetinja i predstavljeni projekti koji će biti realizovani u tekućoj godini.

Izvršni direktor te NVO, Miloš Marković, kazao je da je zadovoljan što je Aktivna zona, kao relativno mlada organizacija, već uspjela da ostvari svoj prvi strateški cilj, a to je osnivanje Društvenog centra.

Taj prostor, kako je objasnio, namijenjen je svim građanima i građankama, kako bi pokrećali nove inicijative, edukovali se i kvalitetno provodili slobodno vrijeme.

"Zahvalnost dugujemo svima koji posjećuju Društveni centar, jer ga upravo oni čine živim i stvaraju mogućnosti da nastavi da radi. Posebnu zahvalnost iskazujemo prema svim pojedincima i kompanijama koje su finansijski podržali ideju Društvenog centra, kao i Fondu za aktivno građanstvo i Evropskoj uniji“, poručio je Marković.

Koordinatorka sektora za odnose sa javnošću, Milena Stanojević, predstavila je novi projekat Aktivne zone – Recept za aktivizam koji će, kako je najavila, biti realizovan do kraja godine, a namijenjen je civilnom sektoru u Crnoj Gori.

Projekat je, kako je navela, usmjeren ka mladima koji će imati priliku da na jednom mjestu pronađu sve informacije koje su im potrebne da sami pokrenu i sprovedu građansku akciju.

"Osmislićemo i snimiti video zapise koji će informisati zainteresovane o svemu bitnom što je vezano za rad NVO-a. Pokretanjem web stranice, Youtube kanala i promocijom uz pomoć drugih društvenih mreža, biće omogućen veći pristup idejama, motivaciji, korisnim informacijama i savjetima“, pojasnila je Stanojević.

Na svečanosti je predstavljen i projekat koji će podrazumijevati osnivanje prve Fondacije mladih u Crnoj Gori, koja će služiti kao platforma za razvoj zajednice, kao i redizajnirana web stranica organizacije.

Bonus video: