Redizajnirani portal poklon vjernim čitaocima za 17. rođendan "Vijesti"

Zahvaljujući tome što smo sa strašću, znanjem i iskreno pravili najbolje medije koje smo znali i mogli u datim okolnostima, mi smo tako dugo i opstali na vrhu kao najčitanija novina, najposjećeniji portal i najgledanija televizija
103 pregleda 25 komentar(a)
Ažurirano: 01.09.2014. 20:22h

Bilo je za ovih 17 godina ratova, i onih pravih i specijalnih, pobjeda i poraza, uspona i padova, srećnih i tužnih priča, velikih i malih ljudi, prirodnih nepogoda i ljudskih gluposti, poručio je direktor "Vijesti" Željko Ivanović povodom obilježavanja 17 godina postojanja dnevnika i prezentacije nove platforme portala Vijesti.

"Da li bi Crna Gora izgledala drugačije da nije bilo "Vijesti", odgovor je jasan, da li bi mi nešto promijenili u odnosu prema projektu, opet nema dileme. Zahvaljujući tome što smo sa strašću, znanjem i iskreno pravili najbolje medije koje smo znali i mogli u datim okolnostima, mi smo tako dugo i opstali na vrhu kao najčitanija novina, najposjećeniji portal i najgledanija televizija", kazao je Ivanović.

Urednik portala "Vijesti" Srdan Kosović kazao je da je od 1. septembra pokrenuta nova platforma portala.

"To je pokazatelj samopozdanja medijske kuće da je sposobna da iznese promjene čak i ako su one bolne. Tri i po je godine portala u jednom ruhu, koji je postavio standarde sa nevjerovatnih 48 odsto koji mu vjeruju", rekao je on.

Kosović je kazao da je portal imao priliku da se predstavi čak i u Džakarti (Indonezija). On je podsjetio da je rekord čitanosti na protalu postavljen nakon Predsjedničkih izbora 2013. godine, kada je bilo skoro 260.000 posjeta.

Ivanović je napomenuo da je IPSOS stratedžik marketing, kao jedna od najvećih kompanija za istraživanja u Evropi, napravio analizu pozicije "Vijesti" na crnogorskom tržištu i zaključio da rejting daleko prevazilazi standarde i mjere koje su prisutne u velikim evropskim zemljama u slučaju velikih evropskih novina.

Takav rezultat, kako je rekao, nije samo zbog "Vijesti" već i konkurencije, koja da je bolja, "vjerovatno i naše povjerenje kod čitalaca ne bi bilo tako dominantno".

"Prije par večeri Saška Popović je na otvaranju Lovćen banke rekla jednu dobru rečenicu – pravljenje te banke je bilo naporno koliko i penjanje uz Lovćen. Ja ću nastaviti u istom stilu – praviti novine i uopšte medije u Crnoj Gori porevazilazi i penjanje uz Lovćen, čak i ono Sizifovo guranje kamena. Siguran sam da ovaj naš posao nije bio i neće biti uzaludan kao onaj Sizifov, zato svi oni koji su bili i jesu u "Vijestima" od novinara do štampara zaslužuju moj duboki naklon i moje divljenje za energiju, strast, znanje koje su unijeli da bi naš projekat bio tu gdje jeste danas", rekao je Ivanović.

Prema njegovim riječima, tek će buduće vrijeme i buduće generacije pisati i analizirati doprinos tog projekta promjeni društa u svakom smislu.

"Tako ako se to danas ne vidi tako jasno ili je zamagljeno to nije zbog "Vijesti" nego zbog Crne Gore. Ona još nije spremna za tako duboke promjene i tako visoke standarde", poručio je Ivanović.

Donacija od 1.000 eura umjesto polivanja vodom

Kosović je saopštio da su "Vijesti" prihvatile izazov "Ice bucket challange", ali da se neće polivati ledenom vodom.

"Htio bih da iskoristim priliku da prihvatim izazov koji je Žarko Rakčević uputio Balši Brkoviću. Umjesto polivanja, redakcija će donirati 1.000 eura NVO Humanitarna familija koja organizuje odmor za djecu sa posebnim potrebama", rekao je on.

Galerija

Bonus video: