Regionalna UPSHIFT radionica za mlade

Učesnici se prijavljuju u timovima od dva do tri člana i naknadno će biti spojeni sa timovima iz druge države. Timovima se dodjeljuju mentori, koji će im pomoći da od prepoznatog problema dođu do inovativnog rješenja
564 pregleda 0 komentar(a)
Upshift, Foto: Kreaktivator
Upshift, Foto: Kreaktivator

Laboratorija inovacija za mlade “Kreaktivator” realizuje regionalnu UPSHIFT radionicu u kojoj će pored učesnika iz više crnogorskih gradova, učestovati i mladi iz Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Prijave za učešće u radionici su u toku i na nju se mogu prijaviti mladi i adolescenti između 16 i 24 godine i dolaze iz Herceg-Novi, Nikšić, Plužine, Pljevlja, Šavnik i Žabljak.

Iz BiH, učesnici mogu biti iz Bosansko-podrinjskog kanton Goražde, Hercegovačko-neretvanskog kantona, Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona, te iz Berkovića, Bileće, Čajniča, Foče, Gacka, Istočnog Sarajeva, Kalinovika, Ljubinja, Nevesinja, Novog Goražda, Rogatice, Rudog, Trebinja i Višegrada.

Učesnici se prijavljuju u timovima od dva do tri člana i naknadno će biti spojeni sa timovima iz druge države. Timovima se dodjeljuju mentori, koji će im pomoći da od prepoznatog problema dođu do inovativnog rješenja. Na kraju radionice, žiri će odabrati pet najboljih rješenja i dodijeliti im grant u iznosu od 2.000 eura za implementaciju.

Forma za prijavu i detaljnije informacije o radionici dostupne su na www.kreaktivator.me.

Prijave se zatvaraju 27. oktobra, a pravo da učestvuju imaju i raniji učesnici programa Laboratorije inovacija za mlade “Kreaktivator” - UPSHIFT, Hakaton, Generation Unlimited izazov za mlade.

Radionica se održava u hotelu Palas, u Petrovcu, od 7. do 10. novembra.

Bonus video: