Registar zdravstvenih ustanova radi samo na papiru

Iz Ministarstva zdravlja prošle sedmice saopštili da je registar dostupan, na stranici Ministarstva piše da je servis nedostupan
52 pregleda 0 komentar(a)
registar, Ministarstvo zdravlja
registar, Ministarstvo zdravlja
Ažurirano: 24.06.2015. 18:40h

Registar zdravstvenih ustanova nije dostupan na internetu, ni nedjelju dana nakon što je iz Ministarstva zdravlja saopšteno da je u funkciji.

Iz Ministarstva je prošle sedmice saopšteno da je registar dostupan na adresi www.mzdravlja.gov.me, te da korisnici servisa mogu pristupiti preko banera “ Registar privatnih zdravstvenih ustanova”.

Ni nedjelju kasnije, međutim, baner nije u funkciji, pa zainteresovani, umjesto informacija o zdravstvenim ustanovama, dobijaju stranicu sa porukom o nedostupnosti servisa (“This webpage is not available”).

“Vijestima” od prošle sedmice nije odgovoreno zašto servis nije u funkciji, niti je greška ispravljena.

Kako bi dobili podatke za registar , iz Ministarstva zdravlja su svim privatnim zdravstvenim ustanovama proslijedili upitnike i na osnovu dobijenih informacija i podataka iz Centralnog registra privrednih subjekata, ažurirali postojeći registar ustanova.

Registar usluga u oblasti medicine više od dvije godine dostupan je građanima na stranici Doktori.me, čiji su autori fizička lica. Riječ je o neprofitabilnom portalu, na kojem se, kako se navodi na stranici, “nalaze sve medicinske usluge u Crnoj Gori koje nude državne i privatne ustanove”.

Iako na stranici nema novijih vijesti, registar usluga iz oblasti medicine se stalno ažurira i to zahvaljujući zahtjevima upravo onih koji te usluge nude.

“Stranica se i danas ažurira, jer na njoj postoji kontakt forma, pa nam zainteresovane ordinacije same šalju podatke”, kazala je “Vijestima” jedna od autora servisa Ana Ponoš.

Na pitanje da li su iz Ministarstva zdravlja dobili bilo kakvu ponudu o saradnji, jer je u pitanju praktično isti servis, ona je kazala da autore servisa Doktori.me iz Ministarstva niko nije kontaktirao.

Bonus video: