Regulator ne zna da "Panorama" emituje program iz kuće

Alija Lujinović juče je potvrdio "Vijestima" da emituje program uprkos zabrani
63 pregleda 1 komentar(a)
TV Panorama, Foto: Goran Malidžan
TV Panorama, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 11.07.2012. 15:02h

Cijela Pljevlja znaju, osim Agencije za elektronske medije i poštansku djelatnost, da privatna Radio-televizija Panorama emituje program iako joj je inspekcija rada zabranila rad u martu 2010. zbog neizmirenih obaveza prema radnicima i službenim pečatom zapečatila prostorije tog medija.

Iz Radio-difuznog centra RTV Pljevlja, juče je saopšteno da RTV Panorama ne koristi objekte RDC-a za emitovanje svog programa, pa je nepoznato kako i sa kog predajnika ta privatna televizija emituje program.

Javnom servisu iz RDC je Radomir Živaljević odgovorio da je u avgustu 2010. zbog neplaćanja raskinut ugovor o pružanju usluga između RDC-a i RTV Panorame.

"U međuvremenu je dugovanje RTV Panorame naplaćeno, a novog interesovanja za korišćenje objekata RDC-a od RTV Panorame nije bilo”, navodi se u odgovoru Živaljevića RTV Pljevlja.

Na pitanje tog medija koje objekte za emitovanje programa koristi RTV Panorama i da li je to u skladu sa zakonom iz Agencije za elektronske medije i poštansku djelatnost odgovoreno je da Panorama ima važeće Rješenje odobrenje za korišćenje radio frekvencija na teritoriji opštine Pljevlja sa lokacije Tvrdaš, ali da zadnjim mjerenjem objavljenim 1. novembra prošle godine u etru nije konstatovano prisustvo emitovanja programa RTV Panorama ni sa Tvrdaša.

"Do sada nije konstatovano emitovanje programa Radio-televizije Panorama sa drugih lokacija, zadnjim mjerenjem obavljenim 1. novembra 2011. godine u etru nije konstatovano prisustvo emitovanja programa Panorame ni sa Tvrdaša“, navodi se u odgovoru Agencije za elektronske medije i poštansku djelatnost.

Na slici se jasno vidi da Panorama emituje program uprkos zabrani, ali je i dalje nepoznanica sa koje lokacije.

Program bez prekida, uprkos zabrani

Vlasnik RTV “Panorama” Alija Lujinović juče je potvrdio vijestim a da emituje program uprkos zabrani. On je kazao da nije obnavljao ugovor sa RDC, a na pitanje odakle emituje program, odgovorio je iz kuće.

Bonus video: