Rekonstrukcija puta kroz Gornju Goricu: Bulevar će da gradi "Tehnoput" - Vijesti.me
PONUDA OD 9,4 MILIONA EURA

Rekonstrukcija puta kroz Gornju Goricu: Bulevar će da gradi "Tehnoput"

Bulevar u dužini 3,3 kilometra kroz Gornju Goricu za 9.473.074 gradiće firma “Tehnoput”

Bulevar Gornja Gorica
Bulevar Gornja Gorica (Foto: Arhiva Vijesti)

Bulevar kroz Gornju Goricu, odnosno, rekonstrukciju magistralnog puta Podgorica-Cetinje, od cetinjskih semafora  do mosta na Sitnici, radiće kompanija “Tehnoput-Mne” iz Podgorice za 9.473.074 eura. Direkcija za saobraćaj je njihovu ponudu  od 9,4 miliona eura izabrala kao najpovoljniju na tenderu za rekonstrukciju puta u dužini od 3,3 kilometra, koji je bio  procijenjen na 10 miliona eura.

Ponuda kompanije IGP “Fidija” iz Podgorice je odbijena kao neispravna.

Vlada je dala zeleno svjetlo za Sporazum o sufinansiranju ovog projekta i zadužila Ministarstvo saobraćaja i pomorstva da u kapitalnom budžetu za 2018. godinu uvrsti iznos sredstava potrebnih za realizaciju radova, koje shodno Zakonu o putevima finansira Direkcija za saobraćaj. Radovi koji se odnose na obavezu izvođenja Ministarstva - Direkcije za saobraćaj iznose 6,4, a radovi  koji su obaveza Glavnog grada 4,2 miliona eura. 

Ministarstvo pomorstva i saobraćaja - Direkcija za saobraćaj, će finansirati pripremne i zemljane radove, pješačke staze i bankine, kolovoz, atmosfersku kanalizaciju, objekte potporne konstrukcije, most preko rijeke Sitnice i projekat izvedenog stanja.  Rekonstrukcijom je predviđeno pretvaranje dijela postojećeg puta u bulevar sa  četiri trake. 

Predviđeno je da Glavni grad finansira dopunu Glavnog projekta u formalnom smislu, Elaborat eksproprijacije zemljišta i da riješi imovinsko - pravne odnose, javnu rasvjetu, instalacije jake i slabe struje, vodovod i fekalnu kanalizaciju. 

Glavni projekat rekonstrukcije magistralnog puta izradile su kompanije "Čelebić", "Via projekt" i "Bates", kao i "DB inženjering" iz Beograda.