Rekreativna trka na Gorici: Učestvovalo 156 trkača

Veliki broj prijavljenih takmičara prijatno je iznenadio organizatore
322 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 22.01.2017. 15:16h

Na prvoj sportskoj manifestaciji „Podgorička desetka“ učestvovalo je 156 trkača rekreativaca.

Rekreativna trka, za sve uzraste, dužine 10 kilometara, održana je na brdu Gorica, omiljenom mjestu za rekreaciju Podgoričana.

Uspjehu današnje manifestacije doprinijeli su dobra organizacije i sunčan dan.

Manifestaciju je organizovao Triatlon klub „X“ iz Podgorice, Sportsko-rekreativno društvo studenata ekonomije i menadžmenta „Ekomen“, kao i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada.

Veliki broj prijavljenih takmičara prijatno je iznenadio organizatore. Članica „Ekomena“ Aleksandra Jovanović kazala je da nisu očekivali ovoliki broj učesnika s obzirom da se manifestacija organizuje po prvi put.

„Na trci imamo učesnike iz Crne Gore, ali i iz regiona. Tu su i profesionalni atletičari što je za nas potvrda da je riječ o ozbiljnom događaju“, kazala je Jovanović.

Najbrojniji među učesnicima, koji su se prijavili ne bi li pretrčali zadatu kilometražu, bili su mladi Podgoričani. Među najmlađima se našao dvanaestogodišnji Martin Marković, koji je već trčao u Podgoričkoj ligi trčanja.

Takođe je bilo i starijih takmičara, poput šezdesetšestogodišnjeg Branislava Stijepovića koji je došao iz Risna i odlučio da trči na podgoričkoj sportskoj manifestaciji.

„Nisam profesionalac, već rekreativac, ali sam spreman da pretrčim ovih deset kilometara“, rekao je Stijepović.

Cilj organizacije „Podgoričke desetke“ je, istakla je Jovanovićeva, promovisanje trčanja kao discipline, zdravih stilova života, ali i potencijala brda Gorica.

„Cilj nam je da se „Podgorička desetka“ organizuje i naredne godine. Ovo je prva i potrudili smo se da bude dobro organizovana i nadamo se da će svaka naredna biti još uspješnija“, dodaje Jovanovićeva.

Takmičari su startovali tačno u podne kod Avanturističkog parka „Gorica“, gdje je nakon istrčana četiri kruga bio i cilj. Svi učesnici koji su istrčali predviđenih 10 kilometara nagrađeni su „Finisher“ medaljom, dok su paketi „Revita“ proizvoda dobile top tri takmičarke i takmičara. Orgaizovano je i nagradno izvlačenje za takmičare, a srećni dobitnici su osvojili „Mizuno“ patike za trčanje.

Galerija

Bonus video: