Remont barske pruge najavljen za 2015.

Predstavnik Global Ports Holdinga Ajhan Paksoj istakao je da je cilj kompanije da Luka Bar postane glavna u regionu
2 komentar(a)
pruga, Foto: Vesko Belojević
pruga, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.04.2014. 18:05h

Generalni direktor Željeznica Srbije Dragoljub Simonović najavio je u razgovoru sa pomoćnikom ministra za saobraćaj i pomorstvo Crne Gore Rešadom Nuhodžićem da će naredne godine početi remont barske pruge.

U razgovaru su učestvovali i predstavnici kompanije "Global Ports Holiding", koja je većinski vlasnik "Kontejnerskih terminala i generalnih tereta" u Luci Bar, saopštile su Željeznica Srbije.

"Saradnja "Željeznica Srbije" sa Global Portsom, kao i sa našim dosadašnjim partnerima iz Crne Gore, dolazi u trenutku kada srpske željeznice pripremaju bolje uslove za kvalitetniji i bezbjedniji transport", rekao je Simonović.

Današnji sastanak, prema njegovim riječima, poslužio je da se bolje upozna sa zahtevima partnera iz Crne Gore.

"Cilj nam je da prevezemo više robe, u kraćem roku i što povoljnije", izjavio je Simović.

Simonović je istakao da će po završetku remonta, barska pruga imati veće osovinsko opterećenje, što će omogućiti veće brzine i prohodnost i doprinijeti kvalitetnijem pružanju transportnih usluga.

Predstavnik Global Ports Holdinga Ajhan Paksoj istakao je da je cilj kompanije da Luka Bar postane glavna u regionu i da bude jedna od značajnih karika u logističkom lancu.

"Željeznički prevoz je najbolji za intermodalni saobraćaj, jer je jeftiniji, brži i ekološki bolji od drumskog. Upravo zbog toga smo investirali u Luku Bar, jer je povezana željezničkim saobraćajem, a ukoliko se zajednički uključimo u posao, možemo poboljšati ekonomiju regiona", rekao je Paksoj.

Bonus video: