Reprezentaciju umanjili 69 odsto

“Vijestima” je odgovoreno da rebalansom budžeta nije predviđeno smanjenje plata zaposlenima, već troškova reprezentacije, dnevnica i naknada za prevoz
64 pregleda 0 komentar(a)
Ribolovac, Foto: Luka Zeković
Ribolovac, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.10.2016. 19:13h

U Nacionalnim parkovima Crne Gore (NPCG) tvrde da su u prvoj polovini godine troškovi reprezentacije bili manji za 69 odsto nego lani, a da je iznos dnevnica za službena putovanja umanjen za 37 procenata.

“Vijestima” je odgovoreno da rebalansom budžeta nije predviđeno smanjenje plata zaposlenima, već troškova reprezentacije, dnevnica i naknada za prevoz.

“Naknade troškova prevoza na službenom putu su smanjene za 19 odsto. Shodno navedenim uštedama... umanjeni su i planirani iznosi za 2016. godinu”.

Iz preduzeća kojim rukovodi Azra Vuković saopštili su da polugodišnji finansijski izvještaj pokazuje značajne uštede u odnosu na prethodnu godinu, ali i u odnosu na plan za 2016.

Navode da su “neke od stavki na prihodnoj strani precijenjene” u odnosu na ostvarene prihode u prethodnoj godini, te su rebalansom svedene na “realna očekivanja”.

Pojasnili su da su precijenjeni planirani prihodi po osnovu ribolovnih dozvola, izdavanja čamaca i poslovnog prostora.

“Prilikom sačinjavanja rebalansa, u obzir je uzeta činjenica da je ugovor o zakupu AD Solana 'Bajo Sekulić' u stečaju produžen u avgustu mjesecu tekuće godine na period od godinu dana, što zahtijeva dodatne troškove... Zaključkom Vlade... odobrena su dodatna sredstva u vidu subvencija u iznosu od 80.000 eura, zbog čega je za navedeni iznos uvećana i prihodna strana. Osim navedenog, prihodi i rashodi su u rebalansu uvećani za sredstva iz donacija, s obzirom na već ugovorene programske aktivnosti sa donatorima u tekućoj godini”, piše u odgovorima.

Iz NPCG su saopštili da će u ovoj godini po osnovu donacija dobiti 130.000 eura.

Ocijenili su da će mjerama ušteda koje su uveli obezbijediti stabilizaciju finansijskog poslovanja.

Bonus video: