Reprezentativci Crne Gore odigrali meč sa štićenicima Centra "1. jun"

Reprezentativci su štićenicima poklonili i potpisivali majice, šalove i lopte, odgovarali na njihova pitanja, a kulminacija događaja bio je meč malog fudbala
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.03.2011. 18:20h

Reprezentativci Crne Gore Stefan Savić i Petar Grbić posjetili su Centar za obrazovanje i osposobljavanje "1. jun" u Podgorici u sklopu akcije "Ambasadori fudbala" koju organizuje GrassRoots kancelarija Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG).

Reprezentativci Crne Gore su štićenicima škole poklonili i potpisivali majice, šalove i lopte, odgovarali na njihova pitanja, a kulminacija događaja bio je meč malog fudbala koji je pripao "domaćoj" ekipi.

Štićenicima doma pošlo je za rukom ono što nije uspjelo Engleskoj i Švajcarskoj - da postigne ne jedan, već četiri gola Stefanu Saviću i saigračima na oduševljenje njihovih školskih drugova koji su čitav meč oduševljeno navijali.

"Veoma sam srećan i ponosan što sam ovdje. Uživao sam u druženju sa ovom djecom, ova posjeta me podsjetila koliko puno radosti možemo pokloniti nekome sa malo pažnje. Ova djeca su nam pokazala koliko vole i koliko im znače fudbal i sport uopšte i nadam se da će u budućnosti biti više ovakvih akcija. Naravno, dogovorili smo revanš čim se ukaže nova prilika", kazao je štoper Partizana.

Grbić obećao novu posjetu Zavodu

Debitant u jatu "sokola" Grbić bio je oduševljen reakcijom djece na njihovu posjetu, pa planira da ih posjeti kad god se za to ukaže prilika.

"Veoma mi je drago da sam danas ovdje, jer znam koliko ovo znači ovoj djeci. Danas sam upoznao puno simpatične djece, ali i dosta mališana koji su talentovani za fudbal. Podijelili smo im poklone i odgovorili na sva pitanja koja su ih interesovala, objasnili im mnoge stvari. Ova djeca imaju hendikep, ali je njihovo srce veliko i čisto. Koristiću svaku priliku koja se ukaže da ih posjetim i provedem vrijeme sa njima. Drago mi je da FSCG radi ovakve akcije i nadam se da će ih biti još više", rekao je kapiten Mogrena.

Najavljene nove akcije

A da će akcija ovog tipa biti mnogo više u budućnosti, potvrdio je i direktor GrassRoots kancelarije FSCG Zoran Mijović.

"Akcija "Ambasadori fudbala" u toku je već tri mjeseca, tokom kojih smo do sada posjetili nekoliko osnovnih škola. Cilj naše kampanje je da što više djece uključimo u fudbal, bez obzira na uzrast, fizičke i intelektualne sposobnosti. Cilj GrassRoots programa je da stvori zdrave korjene i proširi bazu mladih koji se bave fudbalom i omogući im da uživaju u svim ljepotama koje ova igra nudi" rekao je Mijović.

Galerija

Bonus video: