Rifat Rastoder: Crna Gora da pošalje delegaciju u Srebrenicu

U Podgorici će sjutra biti obilježen 11 jul, a tim povodom će biti otvorena ulica posvećena Srđanu Aleksiću koji je u januaru 1993. Godine stradao braneći komšiju druge vjere
71 pregleda 9 komentar(a)
Rifat Rastoder, Foto: Arhiva "Vijesti"
Rifat Rastoder, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.07.2013. 12:22h

Crna Gora treba da pošalje zvaničnu delegaciju u Srebrenicu kako bi se pokazalo poštovanje prema žrtvama genocida, kao što to svake godine rade evropski parlamentarci, kazao je potpredsjednik Socijaledmokratske partije (SDP), Rifat Rastoder.

Rastoder je povodom obilježavanja 11. jula Evropskog dana sjećanja na žrtve genocida i svih drugih zločina na području bivše Jugoslavije, kazao da policija ne radi dobro svoj posao, „jer se spomenik žrtvama na Pobrežju već četvrti put devastira, a nema osumnjičenih za to krivično djelo“.

„Vrijeme manipulacije informacijama još nije prošlo, jer sve dok se ruše spomenici i ne priznaje genocid, fašisoidna svijest je velika prijetnja po crnogorsko društvo“, rekao je Rastoder za Radio Crne Gore.

U Podgorici će sjutra biti obilježen 11 jul, a tim povodom će biti otvorena ulica posvećena Srđanu Aleksiću, mladiću iz Trebinja, koji je u januaru 1993. Godine stradao braneći komšiju druge vjere.

Iz Foruma Bošnjaka su naveli da će biti položeno cvijeće na u Spomen parku „Pobrežje“, a u velikoj Sali Kulturno informativnog centra “Budo Tomović” biće prikazan film „Tri kruga“, režisera Srdana Golubovića, inspirisanog visokocivilizacijskim gestom Aleksića.

Bonus video: