Risanske plaže i ove godine nespremne za kupače

Slična je situacija u Risnu bila i prošle godine
246 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 03.07.2018. 13:34h

Risanske plaže su na početku glavne turističke sezone neuređene i teško da se na njima ljudi mogu sunčati bez straha da će se povrijediti na razbijenoj flaši ili inficirati od odloženog smeća.

“Naše plaže su iz godine u godinu sve neuređenije”, kaže Radovan Banićević koji izdaje sobe. Ističe da je već bilo otkazivanja, a gosti koji su stigli zadržali su se kratko.

Ruska državljanka M. Maksimov koja 20 godina živi u Risnu I bavi se turizmom, kaže su gosti nezadovoljni I da im je neshvatljivo da grad koji dijelom živi I od turizma ne vodi računa o čistoći plaža. Čude se, posebno oni koji dolazesvakog ljeta, da je hotel (Teuta) na pjeni od mora , godinama prazan I zaključan.

Slična je situacija u Risnu bila i prošle godine, kada su plaže, na početku ljeta bile prljave I neuređene. Iz JP Morsko dobro Vijestima su lani kazali da “nije bilo dovoljno interesovanja za zakup plaža”. Šta je razlog prljavštine na morskoj obali ove godine, odgovor iz Morskog dobra nismo dobili.

Podsjećamo da je za održavanje komunalnog reda na neustupljenim plažama i slobodnim dijelovima obale zadužena lokalna samouprava, ali bi I Morsko dobro trebalo da kontroliše kako se troši novac , polovina ostvarenih prihoda, od naknade za morsko dobro”, navode mještani.

Galerija

Bonus video: