RJ Čistoća Bar: Nesavjesni građani ne poštuju trud i rad naših radnika

"To su lokacije koje su slikali i članovi OO URA Bar. Mišljenja smo, ako su već poslali slike, trebali su poslati one koje su pokazatelj trenutnog stanja na terenu, a ne (kao ona iza Robne kuće) slikane prije 10-ak dana"
134 pregleda 6 komentar(a)
RJ Čistoća Bar, Foto: RJ Čistoća Bar
RJ Čistoća Bar, Foto: RJ Čistoća Bar
Ažurirano: 29.07.2016. 20:09h

"Radnici RJ “Čistoća” svakodnevno, u prijepodnevnim i poslepodnevnim časovima vrše poslove čišćenja i pročišćavanja terena, kao i pražnjenje kontejnera. Svakodnevno se u obavljanju poslova susrećemo sa problemima kojim prije svega doprinose nesavjesni građani koji ne poštuju trud i rad naših radnika već otpad odlažu pored kontejnera, a i na mjestima gdje oni ne postoje. U tome nam najveći problem u radu predstavlja odlaganje kabastog otpada (stari namještaj, bijela tehnika, šut od izvođenja građevinskih radova itd.) saopštili su iz ovog preduzeća.

Oni su reagovali na saopštenje Građanskog pokreta URA koji su rekli da smeće na ulicama i plažama ruži Bar usred sezone.

Iz preduzeća su naveli da svakodnevno putem lokalnih medija ("Radio Bar", "Barinfo" i "Jedro"), kao i putem obavještenja koje dijele vlasnicima stanova i kuća, mole građane da daju doprinos da Bar bude uredniji i čistiji.

"To ne možemo postići ako svi ne daju doprinos, prije svega građani. Poštujući Odluku o komunalnom uređenje grada o vremenu odlaganja otpada, kao i vrijeme odlaganja u Mjesnim zajednicama sa kojim imamo dogovor o iznošenju kesa, umnogome bi nam pomogli. Velika većina to i poštuje ali je dovoljan mali broj nesavjesnih da tu sliku pokvari. O kakvom je poslu riječ najbolje pokazuju podaci sa gradske deponije "Možura" o količinama odloženog otpada, ali i pored svog tog napora često, svi mi zajedno, često dobijamo pohvale turista na ređenost i čistoću grada. Nikada građane nismo dijelili po partijskoj pripadnosti. Čistimo i odvozimo otpad svima, bez obzira na partijsku ili neku drugu pripadnost. Iz tog razloga molimo članove OO URA Bar, kao i sve ostale, da daju svoj doprinos čistijem gradu, tako što će otpad odlagati u posude koje su za to predviđene a ne pored njih, a za odlaganje kabastog otpada pozvati na telefone 311.418 i 312.479 i od službe dobiti informaciju o načinu odlaganja istog" kazali su iz preduzeća.

Oni u prilog građanima na uvid šalju fotografije slikane danas u prijepodnevnim i poslepodnevim satima.

"To su lokacije koje su slikali i članovi OO URA Bar. Mišljenja smo, ako su već poslali slike, trebali su poslati one koje su pokazatelj trenutnog stanja na terenu, a ne (kao ona iza Robne kuće) slikane prije 10-ak dana. Zbog parkiranih automobila naši radnici je nisu mogli očistiti u poslepodnevnim satima ali je lokacija očišćena već sledećeg jutra.I na ostalim slikama se vide ispražnjeni kontejneri i ono što potenciramo kao glavni problem, odložen razni materijal pored istih.Na kraju, nadamo se da se po pitanju doprinosa našem gradu, posebno čistoće, nećemo dijeliiti po partijskoj pripadnosti već svi, prvo pojedinačno, dati svoj doprinos" istakli su iz preduzeća.

Bonus video: