Ročište opet bez Mijajlovića: Put u Zagreb će morati pasošem da opravda

Reagovao je i pravnik RCUD-a Veselin Rebić usprotivivši se predlogu da Mijajlović pokaže pasoš na sljedećem ročištu, “jer je suprotan zakonu“
123 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 27.11.2015. 20:11h

Direktor RCUD-a Veselin Mijajlović ni juče se nije pojavio pred sutkinjom Aleksandrom Krivokapić-Kuhar, u sporu koji su pokrenula dvojica bivših ronilaca i deminera protiv menadžmenta te Vladine firme.

Advokat RCUD-a Branko Bulatović zatražio je odlaganje ročišta, jer je kako je naveo u dopisu sutkinji, Mijajlović “spriječen da svjedoči”, jer je juče otputovao u Zagreb , “na poziv Svjetske ronilačke federacije CMAS”.

S obzirom da je Mijajlovića “iznenadan poziv MUP-a na hitnu intervenciju” spriječio da se pred sudom pojavi i na prethodnom ročištu 20. oktobra i da je za jučerašnje dobio poziv prije mjesec, tužilac Dalibor Todorović zatražio je da direktor na narednom sudu pokaže pasoš kao dokaz da je zaista bio u Hrvatskoj.

Sutkinja je to prihvatila.

“Netačno je da je Mijajlović dobio zvaničan poziv CMAS-a, već ga je u Zagreb zvao samo član Borda direktora CMAS-a i nejasno je zašto mu je poziv jedne sportske asocijacije bio bitniji od sudskog poziva”, kazao je Todorović.

Reagovao je i pravnik RCUD-a Veselin Rebić usprotivivši se predlogu da Mijajlović pokaže pasoš na sljedećem ročištu, “jer je suprotan zakonu“.

“Direktor nije obavezan da se odazove pozivu za svjedočenje i sud i bez njegovog iskaza može da drži ročište. Lično ću mu savjetovati da se ne odaziva na pozive suda, jer se on već zvanično izjasnio na okolnosti ove tužbe“, kazao je Rebić, istakavši da Mijajlović “nije kriminalac niti je okrivljen, pa da mora bilo kome, uvidom u pasoš, da dokazuje kretanje“.

Sutkinja je strankama u postupku podijelia dva dodatna finasijska vještačenja poslovnih knjiga RCUD-a, o kojima se oni moraju izjasniti u roku od osam dana, i novo ročište zakazala za 11. januar. Ona nije odustala od namjere da tada napokon čuje svjedočenje Mijajlovića.

Todorović i Veselin Dubljević tužbom traže isplatu dnevnica koje im, kako tvrde, nisu izmirene u punom iznosu za posao podvodnog deminiranja rijeka i jezera u blizini bugarskog grada Čelopečeno. Njih dvojica tvrde da im za obavljeni posao RCUD nije isplatio oko sedam hiljada eura.

Bonus video: