Rodić: Ne bih imao problem da pokrenem istrage protiv Đukanovića i Lekića

Rodić je u emisiji “Načisto” na televiziji Vijesti. kazao da iza njega ne stoji niko...
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.04.2014. 17:58h

Kandidat za Vrhovnog državnog tužioca advokat Goran Rodić kazao je da, kada bi bio izabran na tu funkciju, ne bi imao problem da pokrene istrage protiv premijera Mila Đukanovića, ali i lidera Demokratskog fronta DF Miodraga Lekića, ukoliko bi za to bilo potrebe.

“Gospodin Đukanović i gospodin Lekić propagiraju zakoniti princip propisa, odnosno da smo svi jednaki pred zakonom pa ne vidim u čemu bi tu onda bio problem“, kazao je Rodić u emisiji “Načisto” na televiziji Vijesti.

On je kazao da iza njega ne stoji niko.

"Iza mene ne stoji niko osim ja, moj rad i moje reference. Mene to i ne interesuje niti sam ikada tražio bilo kakvu podršku u tom smislu od političkih partija, ni opozocionih ni ovih sa vlasti“, tvrdi Rodić.

On je komentarisao i svoje optužbe da je Tužilaštvo nesposobno, nestručno i da optužnice piše pod političkim, ali i pod medijskim pritiskom, zbog čega bi, kada bi bio u toj poziciji zatražio i reviziju određenih predmeta.

“One principe koje koristim kao branilac, koristio bih i kao tužilac. Tražio bi da se u Tužilaštvu, za svoj rad, traži i odgovornost. Niko ne brani ni sadašnjem v.d. tužiocu niti Tužilačkom savjetu da te predmete ispitaju. Ja svakako ne bih bježao od toga“, kazao je Rodić.

Skupština Crne Gore nedavno nije izabrala Vrhovnog državnog tužioca VDT jer nijedan kandidat nije dobio potrebnu tropetinsku, odnosno podršku 49 poslanika.

Od četiri predložena kandidata za vrhovnog državnog tužioca, advokat Goran Rodić dobio je najviše glasova poslanika za tu funkciju u prvom krugu glsanja.

Za Rodića je glasalo 36 poslanika i on će biti kandidat za VDT u drugom krugu glasanja.

Galerija

Bonus video: