Roditelj: Nastavnica maltretirala dva učenika

"Izvela ih je obojicu pred tablu, čupala za zulufe, šamarala sa obje ruke, savijala glavu na dolje i ponižavala pred cijelim odjeljenjem"
398 pregleda 0 komentar(a)
Marko Miljanov, Foto: Vesko Belojević
Marko Miljanov, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 03.11.2011. 17:03h

Darko Pavićević čiji sin ide u šesti razred Osnovne škole "Marko Miljanov" tvrdi da je na času matematike razredna VI/3 odjeljenja profesorica Zorica Radojević izudarala njegovog sina Z.P. i učenika A.G.

"Izvela ih je obojicu pred tablu, čupala za zulufe, šamarala sa obje ruke, savijala glavu na dolje i ponižavala pred cijelim odjeljenjem. Dječak je došao uplakan kući. Bili smo u Centru bezbjednosti i podnijeli krivičnu tužbu protiv nastavnice Zorice Radojević", kazao je otac jednog od dječaka Darko Pavićević.

Nedavno je zbog incidenta u OŠ "Savo Pejenović" profesor italijanskog jezika Lazar Đurović dao otkaz nakon što su na njegovom času đaci gađali učenika

"Na moju konstataciju da je u školi zabranjeno udaranje učenika, ona mi je rekla "i nas tukli u školama, pa šta vam fali?" i pored svih mojih insistiranja direktorica je uporno držala stranu nastavnice", dodao je Pavićević.

Uprava škole komentar će dati sjutra

Uzaludni su bili pokušaji da se uspostavi kontakt i dobije zvanična izjava od direktorice Zlatije Jukić. Prilikom dolaska u OŠ "Marko Miljanov" prvo nam je rečeno da u školi nema direktorice, ni zamjenika Budimira Azarića, a ni pedagoga Radonje Božovića. Ipak, nakon još jednog pokušaja ispostavilo se da je zamjenik direktora Azarić u školi.

"Uprava Škole trenutno utvrđuje činjenično stanje nakon čega će, ukoliko bude potrebno, preduzeti sve neophodne radnje i mjere u skladu sa zakonom"

Azarić i nastavnica biologije Rosanda Bojić dugo su insistirali da novinari odustanu od priče i sačekaju sjutrašnji dan, a u "prijateljskom razgovoru" su nam objasnili da se u stvari nije desilo ništa, da je pomenuta nastavnica povukla samo za zulufe dječaka jer je dirao jednu djevojčicu.

Ipak, kada smo im saopštili da su šamare dobila dvojica dječaka i da nije riječ o diranju djevojčice, ostali su bez teksta.

Nedavno je zbog incidenta u OŠ "Savo Pejanović" profesor italijanskog jezika Lazar Đurović dao otkaz nakon što su na njegovom času đaci gađali učenika kojeg je prethodno zbog lošeg ponašanja poslao u ćošak učionice.

Ministarstvo će ispitati šta se desilo

Iz Ministarstva prosvjete i sporta saopšteno je "Vijestima" da je resorno ministarstvo je u stalnoj komunikaciji sa upravom JU OŠ "Marko Miljanov" u Podgorici, koja je ih je informisala o pomenutom slučaju.

"Uprava Škole trenutno utvrđuje činjenično stanje nakon čega će, ukoliko bude potrebno, preduzeti sve neophodne radnje i mjere u skladu sa zakonom", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete sporta koje je potpisala Ivona Međedović, predstavnik Službe za odnose s javnošću.

Bonus video: