Rotari Club podijelio 750 paketića u BIjelom Polju

Predsjednik kluba Slavko Vujisić je podsjetio da posredstvom Rotari kluba Ulcinj već 16 godina Rotari zajednica u Crnoj Gori obezbjeđuje novogodišnje „Shoebox“ paketići iz Distikta D1110 (Južna Engleska-Souhtempton)
975 pregleda 4 komentar(a)
Paketići, Foto: Privatna arhiva
Paketići, Foto: Privatna arhiva

Rotari Club Bijelo Polje podijelio je proteklih dana 750 novogodišnjih paketića za djecu sa područja te opštine. Poklone su dobile skoro sve seoske škole kao i većina učenika koja nastavu pohađaju u gradskim školama te djeca koja borave u socijalnim servisima. Poklone pakuju djeca iz Engleske za svoje vršnjake u Crnoj Gori i u njima se najčešće nalaze, rukavice, čarape, higijenski pribor, knjige, notesi, bojice igračke i čestitke. Predsjednik kluba Slavko Vujisić je podsjetio da posredstvom Rotari kluba Ulcinj već 16 godina Rotari zajednica u Crnoj Gori obezbjeđuje novogodišnje „Shoebox“ paketići iz Distikta D1110 (Južna Engleska-Souhtempton).

„Lijepo je vidjeti sva ta ozarena lica djece prilikom podjele paketića zagonetne sadržine. Ovi pokloni su ,možda, interesantniji od drugih ne samo po samom sadržaju već i zbog činjenice da su to pakovali njihovi vršnjaci s one strane Lamanša. Svaka djevojčica i dječak dobili su i čestitku sa imenom i adresom pošiljaoca što otvara mogućnost i sklapanja prijateljstava između njih“, istakao je Vujisić podsjećajući da to nije i jedina aktivnost RC Bijelo Polje u protekloj godini.

„ Lijepo se podsjetiti akcije pošumljavanja goleti u mjestima Radulići i Godijevo te istraživanje lokaliteta Novakovića pećina. U tom cilju pokrenut je“ Underground party“ projekat koji ima za cilj da približi javnosti ovaj dragulj prirode , koji je proglažena kao jedan od dva spomenika prirode u bjelopoljskoj opštini. Nakon što je tokom dvije aktivnosti lokalitet posjetilo oko pedesetak, rotarijanaca, planinara i ljubitelja prirode, planiramo da na proljeće taj lokalitet učinimo dostupnim, tako što ćemo obilježiti i markirati planinarske staze koje vode do nje i do drugih manjih pećina, koje su se u narodu zavale isposnice.Postavićemo i tri informativne table sa mapom cijelog lokaliteta,“ kazao je predsjednik kluba, Slavko Vujisić .

Bonus video: