Rožaje: Donirano auto ipak završilo u Dnevnom centru

Dnevni centar je prije mjesec svečano otvorio premijer Milo Đukanović, ali on još ne radi
58 pregleda 12 komentar(a)
Milo Đukanović, rožaje, Dnevni centar, Foto: Aida Skorupan
Milo Đukanović, rožaje, Dnevni centar, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 22.08.2016. 19:40h

Predsjednica nevladine organizacije “Olakšajmo život djeci sa posebnim potrebama” Vezira Ćosović odlučila je da Opštini Rožaje ustupi specijalizovani automobil vrijedan 15.000 eura.

Ona će donaciju švajcarske organizacije Bratska ruka dati Dnevnom centru na čijem je čelu Dženita Kurtagić, kćerka predsjednika Opštine Ejupa Nurkovića, jer nije mogla da se izbori sa navodnim pritiscima lokalne vlasti.

U pisanoj izjavi naslovljenoj na Nurkovića, ona je navela da želi da se konačno završi priča o doniranom automobilu.

“Napominjem to i da sam do sada, po potrebi, svojim privatnim vozilom prevozila i pomagala roditeljima i njihovoj djeci radi dolaska na terapije defektologa, fizioterapeuta, pedagoga, psihologa u NVO gdje se terapije sprovode”, piše u izjavi.

Specijalizovano vozilo Bratska ruka je prije oko mjesec dana, uz drugu opremu, donirala NVO “Olakšajmo život djeci sa posebnim potrebama”, što su “Vijestima” tada potvrdili član tog švajcarskog udruženja Hajran Pepić i šefica Centra za međunarodnu saradnju i dijasporu u lokalnoj upravi Fahreta Husović.

Odmah nakon svečanog urucenja donacije, iz lokalne uprave su na Ćosovicevu krenuli pritisci da vozilo koristi i Dnevni centar, u čijem dvorištu je ubrzo i parkirano.

NVO “Olakšajmo život djeci sa posebnim potrebama” postoji već 12 godina i okuplja između 60 i 120 mališana sa smetnjama u razvoju.

Dnevni centar je prije mjesec svečano otvorio premijer Milo Đukanović, ali on još ne radi.

Bonus video: