Rožaje: Sve od spavaće sobe do bijele tehnike za 20 bračnih parova

"Cilj ove akcije je da se u siromašnom južnom Sandžaku, odnosno sjevernoj Crnoj Gori", rekao je Jakupi
60 pregleda 54 komentar(a)
bračni parovi, pomoć, Rožaje, Foto: Aida Skorupan
bračni parovi, pomoć, Rožaje, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 20.02.2014. 14:46h

Bošnjačka kulturna zajednica u Crnoj Gori, u saradnji sa Opštinom Rožaje i Kulturno - humanitarnim centrom “Izvor” podijelila je juče kompletan namještaj i bijelu tehniku za dvadeset mladih bračnih parova, koji su, rečeno je novinarima, donirale državne i nevladine organizacije Turske.

Prema riječima koordinatora akcije i predstavnika Bošnjačke kulturne zajednice Arbena Jakupija, svi bračni parovi su dobili po 80 artikala, vrijednih oko sedam hiljada eura.

“Parovi su dobili sve što je potrebno za udoban život, od spavaće sobe do bijele tehnike. Cilj ove akcije je da se u siromašnom južnom Sandžaku, odnosno sjevernoj Crnoj Gori, omogući kvalitetniji život mladim bračnim parovima, te da se podstaknu da ostaju na ovim prostorima.”, rekao je Jakupi.

On je ustvrdio da su među dobitnicima osobe iz svih partija sa područja rožajaske opštine.

Predsjednik Opštine Nusret Kalač je kazao da je “impozantna činjenica da je za 20 familija obezbijeđena vrijedna pomoć, odnosno podrška od vjenčanja do pokućanstva”.

“Ovo je i ogroman podsticaj mladim ljudima da počnu da razmišljaju o planiranju svoje porodice i potomstva. U ime lokalne uprave i građana, zahvaljujem se donatorima i BKZ kao organizatoru”, rekao je Kalač.

Zajedničko vjenčanje i ručak za ove bračne parove biće organizovano u Hotelu “Aldi” 23. februara, a svečanosti će, najavljeno je prisustvovati i donator iz Turske.

Bonus video: