RTCG na novine troši 2.500 eura godišnje

Predsjednik Savjeta RTCG Ivan Mitrović nije znao o čemu je riječ, ali tvrdi da direktor može bez saglasnosti Savjeta da sklapa ugovore vrijednosti do 100.000 eura
149 pregleda 0 komentar(a)
novine, trafika, Foto: Luka Zeković
novine, trafika, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.06.2015. 19:41h

Radio-televizija Crne Gore (RTCG) godišnje troši 2.500 eura na dnevnu štampu, najviše na “Pobjedu”.

Prema ugovoru između firme “S Press” i Javnog servisa, na čijem je čelu Rade Vojvodić, RTCG-u se na godišnjem nivou isporuči po 1.104 primjerka dnevnih novina “Vijesti” i “Dan”, a 1.380 “Pobjede.”

Vojvodiće nije želio da priča za “Vijesti” o ugovoru i zašto kupuju najviše primjeraka “Pobjede”.

Predsjednik Savjeta RTCG Ivan Mitrović nije znao o čemu je riječ, ali tvrdi da direktor može bez saglasnosti Savjeta da sklapa ugovore vrijednosti do 100.000 eura.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama, RTCG dobija dnevno po tri primjerka “Vijesti” i “Dana”, a četiri “Pobjede”. Navodno je tradicija da se jedan primjerak “Pobjede”, najstarije dnevne novine u Crnoj Gori, arhivira, zbog čega i nabavljaju jedan primjerak više.

“Vijestima” je nezvanično potvrđeno da će se na sljedećoj sjednici Savjeta raspravljati o smanjenu troškova za dostavu dnevne štampe, kao i o prestanku arhiviranja “Pobjede”, s obzirom da više nije u vlasništvu države.

Bonus video: