RTCG-u za iste pare ponuđeno manje opreme

Savjet RTCG–a traži još podataka o spornom tenderu, Šundić tvrdi da neće prihvatiti ugovor o radu “ako ne bude dobar”
103 pregleda 0 komentar(a)
Sa jedne od sjednica Savjeta RTCG
Sa jedne od sjednica Savjeta RTCG

Članovi Savjeta Radio Televizije Crne Gore (RTCG) juče su imali velike zamjerke na tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača opreme za digitalizaciju, jer je u postupku došlo do smanjenja potrebne opreme, a cijena je ostala ista.

Time je potvrđeno nedavno pisanje “Vijesti” da su članovi Savjeta prije otvaranja ponuda obaviješteni o mogućim zloupotrebama.

“Zašto je za istu cifru ovako malo opreme. Kada je započet proces digitalizacije, imali smo tvrdnje iz tehnike da ćemo imati najmoderniju tehniku. Da li ovo znači da sada nećemo imati najmoderniju televiziju”, upitao je član Savjeta Mimo Drašković.

Istakao je da je traženo više za istu opremu, a sada se traži manje za istu cijenu.

Član savjeta Perko Vukotić istakao je smanjen veliki broj kamera, softvera, a da nije povećan neki drugi segment.

Predsjednik savjeta Ivan Jovetić istakao je da mu nije jasno po čemu se cijena povećala, kada je maknut veliki broj stavki.

“Morate jasno da nam kažete kolika je bila vrijednost 150 stavki koje ste izbacili. Valjda znate šta se desilo i šta je poraslo, ako je ovo izbačeno”, kazao je Drašković.

Vrijednost tendera, kako je saopšteno, iznosi 11.450 000 eura sa PDV-om, a članovi savjeta su zatražili dodatne informacije zbog nelogičnosti, kako bi narednih dana mogli da daju saglasnost generalnom direktoru da donese Odluku o izboru najpovoljnije ponude.

Generalni direktor RTCG Božidar Šundić kazao je da mu je trenutna plata 2.100 eura, kao i da ukoliko ugovor sa njim ne bude dobar neće ga prihvatiti.

On je istakao da neće da se poredi ni sa jednim od ranijih direktora, ali da neće prihvatiti ugovor koji nije korektan, častan i moralan za njegov posao.

Šundić je naglasio da je “posao lak, prijavilo bi se 50 ljudi”.

Bonus video: