RTCG za pola godine izgubila 654 hiljade eura

To je pokazao prijedlog Izvještaja o finansijskom poslovanju koji je usvojen na današnjoj sjednici Savjeta RTCG
92 pregleda 10 komentar(a)
Savjet RTCG, Foto: Boris Pejović
Savjet RTCG, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.11.2012. 18:11h

Radio televizija Crne Gore je u periodu od 1. januara do 30. juna ove godine ostvarila negativan finansijski rezultat u iznosu od 654 hiljade eura.

To je pokazao prijedlog Izvještaja o finansijskom poslovanju koji je usvojen na današnjoj sjednici Savjeta RTCG.

Kako je podsjetio finansijski direktor RTCG, Vidak Boričić, u izvještaju za prvi kvartal RTCG imala gubitak od 483 hiljade eura.

“Dakle, ako uporedimo ta dva rezultata, vidimo da je Radio Televizija u drugom kvartalu imala 171 hiljadu gubitka i to je pozitivan pomak”, kazao je on. Boričić je istakao da su napravljene uštede smanjenjem izdataka za zarade ali i na planu marketinga.

Član Savjeta, Goran Đurović istakao je da su prekobrojni zaposleni glavni problem sa kojima se treba suočiti, jer RTCG ne možem poslovati pozitivno sa 100 ljudi viška.

“U ovakvoj situaciji je to neizvodljivo. Ako idemo sa, na primjer, 100.000 eura više na autorske honorare, onda to bitno opterećuje 600.000 zaduženja“, kazao je on.

Prema riječima generalnog direktora ove medijske kuće, Rada Vojvodića, budžet RTCG za iduću godinu iznosi 7 miliona, dok su ukupni troškovi Radio Televizije 9.21 milion eura. Iz toga proizilazi da su je ta kuća bez minuta proizvedenog programa, u minusu od 2,21 milion eura.

“To vam je plastični prikaz gdje se nalazi ova Radio televizija i zato sam ja rekao da usvajamo plan bankrota”, naglasio je Vojvodić.

Drugi dio sastanka održan je iza zatvorenih vrata, a na njemu se govorilo o zahtjevu Demokratskog fronta iz kojeg su tražili sastanak navodeći da menadžment RTCG ugrožava javne interese.

Bonus video: