Rumunski nacionalni orden uručen Vojsci Crne Gore

"Često se događa da prijateljstva među ljudima stvaraju sreća i srećne okolnosti, ali se često i događa da nesreća provjerava iskrenost tih prijateljstava"
76 pregleda 4 komentar(a)
Zoran Lazarević, Foto: Savo Prelević
Zoran Lazarević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.11.2013. 22:30h

Vojsci Crne Gore (VCG) uručen je nacionalni orden Rumunije, povodom angažovanja vojnika u autobuskoj nesreći u kanjonu Morače, kada je poginulo 18 rumunskih državljana,a povrijeđeno je njih 31.

Iz Ministarstva odbrane je saopšteno da je nacionalni orden “Za zaslugu”, koji je predsjednik Rumunije Trajan Basesku dodijelio VCG povodom angažovanja u nesreći, uručio je ambasador Rumunije u Crnoj Gori Ferdinand Nagi, na ceremoniji prilikom obilježavanja Nacionalnog praznika Rumunije.

Orden je, kako se navodi, u ime VCG primio je načelnik Štaba Generalštaba Zoran Lazarević.

Lazarević je kazao da je zahvalan Baseskuu i narodu Rumunije što na takav način cijene napore snaga bezbjednosti Crne Gore, učinjene prilikom pružanja pomoći građanima Rumunije.

"Često se događa da prijateljstva među ljudima stvaraju sreća i srećne okolnosti, ali se često i događa da nesreća provjerava iskrenost tih prijateljstava. Najiskrenije vjerujem u provjereno i potvrđeno prijateljstvo između naših naroda", naveo je Lazarević.

Bonus video: