"Ryanair" i "Wizz Air" povećali promet aerodroma Podgorica

Podgorica se trenutno nalazi na devetom mjestu liste top 10 aerodroma regiona, iza Tivta
58 pregleda 1 komentar(a)
Ryanair, Foto: Ryanair
Ryanair, Foto: Ryanair
Ažurirano: 26.10.2016. 17:25h

Zahvaljujući uvođenju novih redovnih linija niskobudžetnih kompanija “Ryanair“ i “Wizz Air“, podgorički aerodrom zabilježio je na kraju trećeg kvartala najveći rast prometa među vazdušnim lukama u glavnim gradovima bivše SFRJ.

To je juče objavio portal Ex YU avition, precizirajući da je aerodrom Podgorica za devet mjeseci ove godine zabilježio rast prometa od 15,8 odsto u odnosu na isti period lani.

Sa istim procentom rasta prometa, Podgoricu prati samo aerodrom u Dubrovniku.

Najveći evropski niskobudžetni avioprevoznik, irski “Ryanair“ iz Podgorice leti za London, Brisel i Berlin, dok mađarski “Wizz Air“ saobraća sa Milanom i Minhenom. Za devet mjeseci ove godine, preko aerodroma u Golubovcima prošla su 693.642 putnika, a opsluženo je 4.672 aviona, što je 9,2 odsto bolji rezultat nego lani.

Sa takvim rezultatom, Podgorica je na listi od 10 najprometnijih aerodroma u bivšoj Jugoslaviji pretekla glavnog dosadašnjeg rivala - Sarajevo, od koga je za devet mjeseci imala skoro 20.000 putnika više.

Podgorica se trenutno nalazi na devetom mjestu liste top 10 aerodroma regiona, iza Tivta koji je za devet mjeseci ostvario promet od 899.297 putnika i imao rast prometa od 9,8 procenata u odnosu na lani.

Očekuje se da do kraja godine Podgorica ostane na toj poziciji, jer je nekoliko avioprevoznika, poput "Turkish Airlinesa", "Air Arabie", "Swiss-a" i "Qatar Airwaysa“ najavilo smanjenje, ukidanje ili odlaganje saobraćaja sa Sarajevom.

Bonus video: