Sa Erste bankom do stipendije

Za program se mogu prijaviti studenti prava i ekonomije sa Univerziteta Crne Gore, Univerziteta Donja Gorica i Univerziteta Mediteran
104 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2012. 14:35h

Erste banka Podgorica podržaće "Best of South East", program razvoja i obrazovanja za talentovane i vrijedne studente iz regiona, koji sprovode Steiermärkische Sparkasse Bank i Univerzitet u Gracu.

Program "Best of South East" namijenjen je studentima osnovnih i postdiplomskih studija pravnog ili ekonomskog fakulteta na univerzitetima u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji.

Deset najboljih kandidata iz zemalja regiona dobiće jednogodišnje stipendije u iznosu do 10.000 eura.

Za program se mogu prijaviti studenti prava i ekonomije sa Univerziteta Crne Gore, Univerziteta Donja Gorica i Univerziteta Mediteran koji:

  • završavaju trogodišnje studije
  • počinju ili su na specijalističkim studijama
  • imaju odlično znanje engleskog i dobro znanje njemačkog jezika

Studenti koji osvoje stipendije biće u prilici da, tokom jednogodišnjeg boravka u Gracu, prođu obuku ili praksu u Steiermärkische Sparkasse Bank ili drugom štajerskom preduzeću.

Erste banka AD Podgorica nagradiće najbolje kandidate iz Crne Gore, bez obzira na to da li će se kvalifikovati za stipendiju u Gracu.

Kompletiranu dokumentaciju (u skladu sa pozivnim pismom) treba poštom poslati direktno u Univerzitet u Gracu najkasnije do 9. marta 2012. godine.

Oba programa (program za studente i program za diplomce) traju jednu godinu (od septembra do avgusta):

Studenti koji žele da učestvuju u programu prakse (internship) moraju biti na trećoj godini studija, a ovaj program će im dati mogućnost da posljednju godinu studija završe na matičnom univerzitetu tokom jednogodišnjeg boravka u Gracu.

Dvomjesečna ljetna praksa po završetku akademske godine omogućava učesnicima upoznavanje s dnevnim poslovanjem Steiermärkische Sparkasse Bank u nekoj od njenih filijala širom štajerske oblasti ili jugoistočne Evrope.

Studenti postdiplomskih studija koji će biti odabrani za program obuke uz jednogodišnju obuku u Steiermärkische Sparkasse Bank ili drugom štajerskom preduzeću i pohađanje odabranih predmeta, imaće priliku i da poboljšaju svoje znanje jezika. Posljednji mjesec ove obuke održaće se u jednoj od njenih filijala u jugoistočnoj Evropi.

Pozivno pismo, objašnjenje postupka selekcije i druge korisne informacije možete naći na internet stranama Erste banke, www.erstebank.me, u odjeljku Društvena odgovornost, sekcija "Best of South East".

Bonus video: