"Sačekajte sa kritikama dok ne vidite plan"

“Ne planira Ministarstvo samovoljno proširenje marine, već je planski dokument u izradi”...
5 komentar(a)
budvanska marina, Branimir Gvozdenović, Foto: Filip Roganović
budvanska marina, Branimir Gvozdenović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 26.03.2016. 20:15h

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma odbacili su navode budvanskog odbora Građanskog pokreta URA, navodeći da investitor Stratex grupa ima punu podršku u projektu razvoja gradske marine.

“Podrška Vlade projektu koji se tiče budvanske marine data je uz preduslov planiranog obezbjeđivanja ekspertize i njene modernizacije. Plan je davanje podstreka daljem razvoju naše zemlje kao visokokvalitetne turističke destinacije, uz obavezan preduslov očuvanja bogatog istorijskog, arhitektonskog i kulturnog nasljeđa. Strategiju turizma zasnovanu na marinama nije 'zamislio' bilo ko sa 'prstom na čelu', već je nautički i jahting turizam jedan od jako važnih segmenata turističke ponude, prepoznat i u Strategiji razvoja turizma Crne Gore”, navode iz ministarstva kojim rukovodi Branimir Gvozdenović.

“Kada je riječ o proširenju marine u Budvi, ne planira niti Ministarstvo niti Vlada nikakvo diskreciono i samovoljno proširenje, već je planski dokument u procesu izrade i u tom procesu se poštuju jasno definisane zakonske procedure i princip transparetnosti. Plan, koji će na stručnoj osnovi razmotriti i razraditi viziju razvoja ovog područja, će se, podrazumijeva se, naći i na javnoj raspravi. Dakle, svi će moći da daju svoj sud o njemu. Važno je naglasiti i da se u sklopu izrade ovog dokumenta rade Studija zaštite kulturnog nasljeđa, Strateška procjena uticaja na životnu sredinu i Studija akvatorijuma.

Osim navedenog, načelna podrška aktivnostima Stratex i Doguš grupe ima, između ostalog, bazu u činjenici da je riječ o jednim od najvećih američkih investitora u našoj zemlji, te da je D-marin jedan od najznačajnijih međunarodnih lanaca marina u istočnom Mediteranu.

Istovremeno, Ministarstvo sa dužnom pažnjom planira sve korake u okviru svojih nadležnosti, a naravno, informacije o aktivnostima g. Emilfarba tokom njegove posjete Vašingtonu ćete, vjerujemo, dobiti od ove kompanije”, piše u saopštenju.

Bonus video: