Sad Budva od Mitrovića traži 39.000 eura

Kompanija “Megapromet“ ranije tužila Opštinu zbog prevare, tražeći isplatu 1,6 miliona eura
153 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Mitrović
Miodrag Mitrović
Ažurirano: 24.11.2017. 20:13h

Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva donijela je zaključak o prinudnoj naplati 39.000 eura poreskog duga od kompanije “Megapromet“, na ime poreza na nepokretnost za zemljišni kompleks od 8.156 kvadrata na Crvenoj glavici, nadomak Svetog Stefana .

“Vijesti“ nezvanično saznaju da je vlasniku lanca supermarketa u Budvi ostavljen rok od 15 dana da izmiri dug, a da će u suprotnom Opština upisati hipoteku.

Zabilježbom tereta, odnosno hipoteke, Opština stiče pravo da namiri poresko potraživanje prodajom nepokretnoosti, ukoliko dužnik ne izmiri dug u predviđenom roku.

Vodeća trgovinska kompanija u metropoli turizma odbila je da izmiri poreski dug koji je četiri godine uredno plaćala - oko 160.000 eura, dok se ne okonča sudski spor pred kotorskim Osnovnim sudom koji je pokrenula protiv Opštine.

Kompanija “Megapromet“, biznismena Miodraga Miša Mitrovića, tužila je Opštinu zbog prevare, tražeći da se raskine ugovor o razmjeni zemlje i da joj se isplati 1,6 miliona eura, koliko je ta kompanija uplatila u opštinsku kasu.

“Megapromet” je još prošle godine podnio tužbu, a Mitrović je krajem okotobra sudiji ispričao kako je nekadašnje opštinsko rukovodstavo navodno prevarilo tu firmu.

On je rekao da su im prvo prodali zemlju na Jazu na kojoj je planirao da gradi hipermarket, da bi potom, zbog imovinskog spora, tražili da uzme potpuno neuslovnu zemlju na Crvenoj glavici.

Specijalno tužilaštvo procesuiralo je cijeli slučaj kao aferu „Prijevor“, u kojoj je opštinska kasa oštećena za 1,4 miliona eura.

Svetozar Marović, njegov sin Miloš i bivši gradonačelnik Lazar Rađenović, sa tužilaštvom su potpisali ugovor o sporazumnom priznanju krivice.

Ključni svjedok saradnik bio je nekadašnji predsjednik Opštine Rajko Kuljača, za vrijeme čijeg mandata se mahinacija i desila.

Sporazumom koji je potvrdio Viši sud, mlađi Marović je pristao da robija godinu i da na ime štete državi uplati 385.000 hiljada eura...

Mitrović je proveo mjesec u istražnom zatvoru zbog afere, a potom tužio lokalnu upravu zbog prevare.

Bonus video: