"Sahranili" komšiju pošto mu je Đukanović bio u gostima - Vijesti.me
Neslana šala

"Sahranili" komšiju pošto mu je Đukanović bio u gostima

Komšije u zetskom selu Mojanovići osvetile se domaćinu koji je uoči izbora na večeru pozvao vrh DPS-a na čelu sa liderom te stranke

Slavko Knežević čitulja
Slavko Knežević čitulja (Foto: Boris Pejović)

Nakon gozbe u svojoj kući u Mojanovićima, gdje je tokom kampanje ugostio vrh DPS-a na čelu sa Milom Đukanovićem, bivši mašinovođa Slavko Knežević preživio je pravu golgotu, kada su dva dana pred izbore u Zeti osvanule čitulje sa njegovim imenom i slikom od prije 15 godina.

Uprkos svemu, šezdesetčetvorogodišnji penzioner Slavko iskoristio je svoje biračko pravo. Ne kao neki fantomi iz biračkog spiska, već se glavom i bradom (i brkovima) pojavio u nedjelju na glasanju. Koga je zaokružio - glavna je tema u Mojanovićima, gdje su kuće Kneževića tradicionalno naklonjene opoziciji.

Stotinjak metara od Slavka živi njegov bliski rođak Milan Knežević, bivši poslanik SNP-a, a budući Demokratskog fronta...

U petak, 12. oktobra, Zeta je bila preplavljena čituljama sa viješću da je Slavko Knežević tragično okončao svoj život 8. oktobra
Tek, Slavkov život pretvoren je u pravi cirkus otkada je prije 20-ak dana organizovao večeru, na kojoj su bili Đukanović, gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, ministar prosvjete i sporta Slavoljub Stijepović i još neki funkcioneri DPS-a, zaduženi za Zetu.

Tog dana, neki seljani nisu blagonaklono gledali na visoke goste i njihovog domaćina, zbog čega je neko od njih, najvjerovatnije, smislio grubu osvetu.

U petak, 12. oktobra, Zeta je bila preplavljena čituljama sa viješću da je Slavko Knežević tragično okončao svoj život 8. oktobra 2012. godine. Nije pisalo kada su saučešće i sahrana, već su ispod slike samo navedena prezimena ožalošćenih porodica - Bauković, Mijović, Anđušić i Kračković i na kraju ime supruge Bebe.

Tog jutra mnogi su „oblijetali” kuću Kneževića da vide prima li se saučešće, što je bilo čudno domaćinu i njegovoj porodici, koja je brzo saznala da se Slavkova čitulja pojavila na banderama...

Domaćin iz Zete u policiji je imao i zamjerku na izradu čitulje - zasmetalo mu je što iznad njegove slike nema petokrake
Dok su porodica i prijatelji pojašnjavali da je Slavko živ, a potom i organizovali skidanje plakata, on je ljut zbog neprimjerene šale otišao u policiju, gdje je prijavio kakva ga je muka snašla „od rane zore”...

Knežević je, kako saznaju „Vijesti”, policiji ispričao da sumnja na rođake, koji žive nedaleko od njega, dao njihova imena, ali i zadatak da se slučaj rasvijetli što prije jer, kako je poručio, niko neće sprdat' sa njim.

Mašinovođa je u policiji rekao da pretpostavlja da je neko iskoristio fotografiju, uslikanu prije 15-ak godina na ispraćaju u vojsku jednog rođaka, pa da ga je proglasio mrtvim, jer je ugostio lidere vladajuće partije.

Knežević je ispričao da je to jedini mogući motiv za neslanu šalu, zbog čega želi samo da se otkrije počinilac, ali ne i da mu se i sudi...

Policija: Kućni uradak

Knežević je Đukanoviću rekao da poznaje biznismena Veselina Barovića, ali iz vremena dok je on vozio bicikl, a Slavko se Zetom šepurio motorom
Podgorička policija još istražuje ko je odštampao, a potom na banderama u Zeti postavio „čitulje” Slavka Kneževića. Napravljen je pomak u istrazi - policija je utvrdila da čitulja nije izrađena u nekoj štampariji, već da je u pitanju kućni uradak, što se i golim okom moglo zaključiti.

Naime, neko je na kompjuteru napravio obrazac klasične čitulje, a potom na kućnom štampaču isprintao na desetine primjeraka, od kojih se jedan nalazi na vještačenju u policiji.

Domaćin iz Zete u policiji je imao i zamjerku na izradu čitulje - zasmetalo mu je što iznad njegove slike nema petokrake!

Kad krenete, gurnete me da upalim „golf”

Slavko je rođeni brat bivšeg košarkaša i reprezentativca SFRJ Žarka Kneževića, osvajača srebrnih medalja na EP 1971. godine i SP 1974, te učesnika Olimpijskih igara 1972. u Minhenu.

Knežević je naglasio da on nikada nije bio "glasač DPS-a", ali da je njegova kuća otvorena za sve goste
Mještani Mojanovića danima prepričavaju anegdote sa večere u kući Kneževića, gdje je domaćin sa odabranim članovima porodice i komšijama, Đukanoviću pokazivao Žarkove trofeje, slike i nagrade, ali i zbijao šale na račun skorašnjih bogataša - junaka tranzicije.

Naime, kako se prepričava u Zeti, Knežević je Đukanoviću rekao da poznaje biznismena Veselina Barovića, ali iz vremena dok je on vozio bicikl, a Slavko se Zetom šepurio motorom.

"Eto, vaš Barović sada ima cijelo bogastvo, a vi kad krenete ćete me malo gurnut da upalim ovaj raspali golf", rekao je, navodno, Knežević Đukanoviću, na šta se on grohotom nasmijao.

Knežević je tog dana naglasio i da on nikada nije bio "glasač DPS-a", ali da je njegova kuća otvorena za sve goste.

A Đukanović se u njegovoj kući pojavio nakon što mu je "ulaznicu" obezbijedio Stijepović, što pokazuje koliko se vladajuća partija, na čelu sa liderom, u tek završenoj kampanji borila za svaki glas...