Samardžić: Prvo smo svi kukali za vanrednim stanjem, a sada kukamo da se ukine

Pomoćnik ministra zdravlja Grbović je rekao da je pružanje zdravstvene zaštite na sjeveru stabilno
85 pregleda 0 komentar(a)
dragan samardzic, Foto: Boris Pejović
dragan samardzic, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.02.2012. 20:42h

Načelnik generalštaba Vojske Crne Gore i rukovodilac operativnog tima Dragan Samardžić nije precizirao kada će biti ukinuto vanredno stanje.

"Prvo smo svi kukali u Crnoj Gori kad ćemo uvesti vanredno stanje, poslije dva dana svi kukamo kada ćemo ga ukinuti", rekao je Samardžić RTCG.

Vanredno stanje je politička odluka, napomenuo je.

"Vjerovatno će biti ukinuto kada se ostvare osnovni uslovi za komunikaciju, preduslov je da imamo dobru saobraćajnu komunikaciju", rekao je Samardžić.

On je naveo da je operativni štab danas obavio izvlačenje i evakuaciju svih kojima je to bilo potrebno.

"Prije nekoliko minuta je probijen put Nikšić – Plužine, u ovom trenutku taj put se širi i nadam se da će sjutra biti omogućena određena komunikacija tim putem prije svega radi neophodnog snabdijevanja".

Lažne dojave građana

Pomoćnik ministra zdravlja Mensudin Grbović je rekao da je pružanje zdravstvene zaštite na sjeveru stabilno.

"To znači da je broj bolesnika na bolničkom liječenju uobičajen, da ima dovoljno potrebnih kapaciteta na raspolaganju u slučaju povećanog priliva, da je smanjen broj ambulantnih pregleda kako u bolnici tako i u domovima zdravlja".

Otežan je pristup i aktivnost spasilačkih jedinica u domovima zdravlja ali uprkos tome obavljeno je osam intervencija na terenu sa 48 transporta.

Samardžić rekao je da ima dosta zloupotreba i “lažnih” poziva građana koji zovu kako bi im očistili ulice uz “obrazloženja o zdrastvenoj ugroženosti članova porodice”.

Bonus video: