Samardžić zadovoljan devetim kontingentom

On je tokom posjete pripadnicima devetog kontingenta crnogorske Vojske u misiji ISAF u Avganistanu kazao da je izuzetno zadovoljstvo zatečenim stanjem
58 pregleda 0 komentar(a)
dragan samardzic, Foto: Boris Pejović
dragan samardzic, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.07.2014. 17:18h

Crnogorski vojnici u ISAF misiji u Avganistanu visoko su motivisani za izvršavanje povjerenih zadataka, a svojim uspješnim angažmanom daju puni doprinos ostvarenju strateškog cilja evroatlantskih integracija Crne Gore, kazao je načelnik Generalštaba Vojske, Dragan Samardžić.

On je tokom posjete pripadnicima devetog kontingenta crnogorske Vojske u misiji ISAF u Avganistanu kazao da je izuzetno zadovoljstvo zatečenim stanjem.

Samardžića i delegaciju na vojnom aerodromu u kampu „Marmal“ u gradu Mazari Šarifu, dočekaom je komandant kontingenta major Novak Komatina sa saradnicima.

Na sastanku sa pripadnicima kontingenta delegaciji načelnika Generalštaba prezentovana je trenutna bezbjednosna situacija u zoni angažovanja i zadaci koje kontingent izvršava.

"Tom prilikom, admiral Samardžić se uvjerio da su svi pripadnici kontingenta veoma dobrog zdravstvenog stanja i visoko motivisani za izvršavanje povjerenih zadataka. On je pripadnicima kontingenta prenio pozdrave ministra odbrane i odao im je priznanje za iskazani profesionalizam u obavljanju veoma složenih zadataka i dostojanstveno predstavljanje države i Vojske", saopšteno je iz Ministasrtva odbrane.

Samardžić je kazao da je izuzetno zadovoljan zatečenim stanjem, odnosom svih pripadnika prema lokalnom stanovništvu i pripadnicima drugih nacija, a posebno sa hrvatskim vojnicima sa kojima svakodnevno zajedno izvršavaju zadatke.

"Dosadašnje angažovanje IX kontingenta, kao i svih prethodnih kontingenata, samo je potvrdilo činjenicu da su pripadnici Vojske Crne Gore u potpunosti osposobljeni za realizaciju zadataka i u najsloženijim uslovima, te da time daju puni doprinos ostvarenju strateškog cilja – evroatlantskih integracija Crne Gore", kaže se u saopštenju.

Delegacija je prisustvovala pripremi patrola za upućivanje na izvršavanje konkretnog zadatka i imala priliku da se uvjeri u njihovu visoku osposobljenost i profesionalnost.

U nastavku posjete Avganistanu, Samardžić će se sastati se sa načelnikom Štaba Regionalne komande „Sjever“ brigadnim generalom Harold Ganteom i komandantom 25. hrvatskog kontingenta brigadirom Mijom Validžićem.

U crnogorskoj delegaciji sa Samardžićem su i komandant Brigade KoV pukovnik Dragutin Dakić i načelnik Odjeljenja za obavještajno-izviđačke poslove (J-2) u Generalštabu Vojske Crne Gore potpukovnik Miodrag Vuksanović.

Bonus video: