Sami finansirali uređenje dvorišta

Vlasnici kafića usadili 40 sadnica, pripremili novi travnjak
6 komentar(a)
Ulica Vasa Raičkovića, Foto: Luka Zeković
Ulica Vasa Raičkovića, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.04.2016. 18:53h

Vlasnici jednog od kafića u Ulici Vasa Raičkovića kod Mašinske škole, samoinicijativno su odlučili da urede zelenilo u blizini lokala.

Prema riječima jednog od vlasnika, Ivana Vukovića, na ovo su se odlučili ne zbog lokala, već zbog činjenice da su rođeni i žive u okolnim zgradama i stalo im je da im okolina bude lijepo uređena.

Da bi uredili površine koje nisu zakupili, obraćali su se „Zelenilu“, kako bi nabavili sadnice ili zemlju, međutim, sve su morali sami da odrade.

„Gradskim službama smo se obraćali zvanično i nezvanično, međutim pomoć nismo dobili“, rekao je Vuković.

Dobrovoljna investicija ih je koštala par hiljada eura.

Vuković pojašnjava da su uz pomoć mehanizacije skinuli sloj zemlje, nanijeli novi, a planiraju da zasade travu i 40 sadnica, kao i da postave rasvjetu i sistem za navodnjavanje.

Suvlasnik kafića, Petar Vlahović kazao je da su i nakon otvaranja bašte prostor uredili sa 28 borića, što je bio povod da ih posjeti komunalni inspektor, koji ih je pitao da li imaju dozvolu za njih.

„Prije dvadesetak dana obraćali smo se Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj, međutim, do danas niko nije dolazio. Može se desiti da nam zabrane da uređujemo“, rekao je Vuković.

Planiraju dalje akcije na uređenju kvarta. Jedan od problema u ulici je, ističu, nedostatak zaštitinih stubića, zbog čega se vozila parkiraju na trotoaru, te pješaci i žene sa kolicima, ne mogu da prolaze. Upozorili su i “Zelenilo” na loše stanje borova koje može oboriti jači vjetar, ali niko nije reagovao.

Bonus video: