Sanela umrla zbog slijepog crijeva i sepse

Suprug Asmir Murić rekao je da mu je doktorka Dragana Čukić, koja je i radila obdukciju, pomenula pucanje slijepog crijeva, ali nalaza još nema
187 pregleda 7 komentar(a)
Sanela Kujević-Murić, Foto: Facebook
Sanela Kujević-Murić, Foto: Facebook
Ažurirano: 03.04.2015. 05:38h

Porodilja Sanela Kujević-Murić (23) preminula je usljed sepse, izazvane vjerovatno pucanjem slijepog crijeva.

Njen suprug Asmir Murić kazao je "Vijestima" da im je to prekjuče nagovijestila doktorka Dragana Čukić, koja je radila obdukciju o uzroku smrti.

Nalaz obdukcije, međutim, ni nakon 15 dana nije stigao u Više tužilaštvo u Bijelom Polju, niti ga je porodica dobila.

Murić je rekao da je doktorka Čukić pomenula pucanje slijepog crijeva, kazavši da će dodatni nalaz dati konačan odgovor:

"Očekujemo da se to desi, kada ćemo odlučiti o daljim koracima. Nije isključeno i da ćemo tražiti supervještačenje, ne zato što želimo da uperimo prst u bilo koga, već što je ova tragedija za nas prevelika.Na prvom mjestu Sanela, a onda i svi mi, zaslužujemo istinu. Njen mladi život nije mogao tek tako da se ugasi".

Policija je prethodnih dana prikupila medicinsku dokumentaciju i uzela izjave od ljekara i osoblja beranske Opšte bolnice i rožajskog Doma zdravlja, koji su proslijeđeni Višem tužilaštvu u Bijelom Polju.

Prema saznanjima "Vijesti2, dokazni materijal otkriva nove činjenice, između ostalog i demantuje ranije navode doktorke Azre Bralić-Lukač u vezi sa datumom kada je pokojnica zatražila medicinsku pomoć.

"Vijestima" je više izvora saopštilo da se Sanela obratila za pomoć osam dana ranije.

Direktor Doma zdravlja Hajran Kalač juče nije želio to da komentariše, istakavši da je "na državnim organima da rasvijetle slučaj".

Kujević-Murić se u beranskoj Bolnici prijevremeno porodila 25. februra, a narednog dana je otpuštena kući. Novorođenče teško 1,7 kilograma upućeno je u Klinički centar Crne Gore, gdje se još nalazi.

Kod doktorke ipak bila 9. 10. i 11. marta, a ne dan uoči smrti

Na dan Saneline smrti, 18. marta, Kalač je izjavio da mu je doktorka Bralić-Lukač tvrdila da joj se Sanela prvi put nakon porođaja javila 17. matra. “Vijesti”, međutim, saznaju da je policija, uvidom u protokol, ustanovila da se ona doktorki Bralić-Lukač za pomoć obraćala 9. 10. i 11. marta. Bralić-Lukač nije juče pojasnila da li je i zašto direktoru to prećutala.

"Sve posjete i razlozi zbog kojih se Sanela javljala doktorima i službama našeg Doma zdravlja i beranske Bolnice date su na uvid onome kome treba da budu date. Što se tiče direktora Doma zdravlja, usluge koje se pružaju pacijentima svih doktora su mu na uvidu svakog trenutka, ako želi da ih sazna", napisala je Bralić-Lukač u sms poruci.

Ona tvrdi da se pokojnica "istih dana javljala i kod svog izabranog ginekologa", što su "Vijestima" iz policije nezvanično demantovali, pozvavši se na tokom istrage prikupljenu medicinsku dokumentaciju.

Bonus video: