Saobraćaj i dalje obustavljen zbog odrona u Dobrakovu

Saobraćaj će, kako je najavljeno iz Direkcije za saobraćaj ponovo biti uspostavljen sjutra u popodnevnim časovima
92 pregleda 0 komentar(a)
Odron, Foto: PSD Javorak
Odron, Foto: PSD Javorak
Ažurirano: 03.03.2018. 20:06h

Saobraćaj na magistralnom putu Bijelo Polje- Prijepolje, u mjestu Dobrakovo, na kratko je pušten večeras oko 20 časova, ali samo za kamione koji su se nakon odrona našli u među zoni.

Saobraćaj će, kako je najavljeno iz Direkcije za saobraćaj ponovo biti uspostavljen sjutra u popodnevnim časovima.

JWPlayer video mesto

Snimci su nastali na visini od 70 metara.

JWPlayer video mesto

Do odrona je došlo sinoć oko 23 časa, nakon što su se velike količine zemlje i kamenja obrušili na magistralni put Bijelo Polje- Prijepolje, poslije čega je saobraćaj obustavljen.

Do sanacije saobraćaj će biti usmjeravan preko Slijepač mosta prema Pljevljima i Prijepolju.

Prema riječima savjetnika u Direkciji sa saobraćaj Miodraga Bakrača ekipe Direkcije i Crnagoraput-a su raščistile teren kako bi propustili kamione koji su se našli u međuprostoru, nakon čega je saobraćaj ponovo obustavljen.

“Do sjutra popodne ćemo izvršiti uklanjanja nagomilanih blokova, postaviti mrežu i put dovesti u otpimalno stanje za nesmetano odvijanje saobraćaja”, kazao je Bakrač za “Vijesti”.

Odmah po saznanju o odronu sve nadležne službe iz bjelopoljske opštine izašle su na teren, kako bi pomogle u saniranju tog putnog pravca.

Predsjednik opštine Bijelo Polje Petar Smolović je nakon obilaska lica mjesta kazao da je ta Opština ponudila tehničku i drugu pomoć kako bi saobraćaj što prije bio normalizovan.

Jedan od vozača iz Bijelog Polja je ispričao da je ogorčen jer je na prolaz čekao od juče ujutro od 8 časova.

“Prava je sreća da u vrijeme odrona niko nije prošao tuda, jer bi to moglo da bude tragično za vozače”; kazao je Bjelopoljac.

Da sam naišao dva minuta ranije završio bih u Limu

Samo par minuta prije odrona na tom dijelu puta zadesio se vozač kamiona Slobodan Đuretić, koji je iz Beograda uputio prema Podgorici.

On je juče oko ispričao da je naišao oko 23 časa preksinoć i da je bez ikakvih naznaka ispred sebe ugledao omanje brdo.

“Mogu reći da sam imao sreće, iako sada čekam evo 19 časova”, ispričao je Đuretić, dodajući da je srećan jer da je naišao samo dva minuta ranije našao bi se u Limu.

Vozači su ogorčeni jer im za vrijeme čekanja niko nije ponudio hranu. Ispričali su da na prelaz u među zoni čeka nešto više od 30 kamiona.

Bonus video: