Saobraćaj na pruzi Bar - Beograd u prekidu

Ukoliko pruga do večeras ne bude bila osposobljena za saobraćaj, vozovi između Beograda i Bara saobraćaće cijelom trasom, uz autobusko presijedanje na mjestu iskliznuća vagona
142 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 27.04.2014. 16:28h

Na barskoj pruzi, kod željezničkog nadvožnjaka između stanica Štrpci i Priboj, u 13.10 sati sa pruge su iskliznula tri teretna vagona iz sastava teretnog voza, od 14 vagona, koji je iz Vojvodine za Crnu Goru prevozio žito, pšenicu i kukuruz, saopštila je Informativna službe Železnica Srbije.

Povrijeđenih osoba prilikom iskliznuća tri teretna vagona na barskoj pruzi nije bilo.

Željeznički saobraćaj na barskoj pruzi trenutno je u prekidu.

Na terenu su stručne službe srpskih željeznica, kao i pomoćni voz, kako bi iskliznuli vagoni što brže bili podignuti na kolosjek i saobraćaj bio ponovo uspostavljen.

Zbog ovog iskliznuća, na barskoj pruzi trenutno stoje dva međunarodna putnička voza, i to u Priboju voz koji je jutros u 9 sati krenuo iz Bara za Beograd, a u stanici Branešci voz koji je jutros u 9.10 sati krenuo iz Beograda za Bar.

Za putnike iz ova dva voza "Željeznice Srbije" organizuju autobuski prevoz između stanica Priboj i Branešci, odakle će oni putovanje nastaviti vozovima.

Ukoliko pruga do večeras ne bude bila osposobljena za saobraćaj, međunarodni vozovi između Beograda i Bara saobraćaće večeras cijelom trasom, uz autobusko presijedanje na mjestu iskliznuća vagona, zbog čega neće biti moguć i prevoz automobila vozovima između Srbije i Crne Gore.

Galerija

Bonus video: